V soboto, 4. junija, se je zasedba inštruktorjev, barovcev in ostale ekipe odpravila na poletno balvaniranje, tokrat smo zavili na Dolenjsko.

Kolona polnih avtov se je zjutraj odpravila na pot. S seboj smo imeli vse potrebno za dobro druženje – goro crashpadov, žar in vse kar se na njega po navadi da ter hladno pijačo za vmes. Po dobre polurni vožnji smo parkirali nekje sredi gozda, se natovorili z opremo, hrano in pijačo ter se peš odpravili proti skali. Mnoge nas prvi pogled na čudovito skalno streho sredi gozda ni pustil ravnodušnih, tako da smo takoj odvrgli nahrbtnike in se lotili čiščenja skale in odnašanje zemlje. Ker je bilo orodja premalo, smo se malo menjali in vmes “pospravili” še nov piknik prostor in pripravili taborni ogenj.

Kmalu je žar mojster dneva Bor prižgal ploščo in otvoril piknik, drugi pa smo lopate in motike zamenjali za plezalke in magnezij ter začeli napadati eni bolj, spet drugi malo manj previsne linije. Vsi smo se strinjali, da je skala odlična, linij pa dovolj, da smo se vsi lahko naplezali. Plezalnega duha ni zmotila niti vmesna ploha, saj so nekateri plezali kar v dežju :), vse dokler nas ni pregnala tema.

Hvala Nini, da je organizirala druženje in vsem, ki ste se druženja udeležili!

Spodaj še nekaj vtisov udeležencev:
“Hudo! Vse skupaj je bilo nad pričakovanji, ki so vedno visoka ;). Krasna skala, strehasto, šalčasto, iber kompaktno. Ekipa pa fenomenalna, ekipa mladih inštruktorskih sil, družinica in naš barski regiment. Komaj čakam jesenski zbor v Pakli.” – Jerry

“V soboto 4.6., se nas je večina ekipe zbrala na teambuildingu nekje pri Ribnici. Dave se je izkazal z najdbo novega bolder placa, ki ga odlikuje tudi super prostor za piknik takoj pod steno. Ni potrebno preveč poudarjati, da smo se vsi imeli super, za kar so poskrbeli čevapi, (ne tako zelo) hladno pivo, ter seveda balvani. Dobrega razpoloženja ni pokvaril niti kratek naliv, saj smo kmalu za tem spet plezali. Bomo še ponovili! :)” – Maša

“Kot je širše znano, nisem največji navdušenec nad balvaniranjem, zato sem bil do tembuildinga na balvanih sprva malce skeptičen – kot se je izkazalo povsem neupravičeno. Nova bolder luknja se je namreč izkazala za odlično lokacijo. Balvančki so bili za naše razmere super, da piknika in scene sploh ne omenjam.  Kdaj gremo spet?
P.S.: Kopanje in prenašanje zemlje je super za ogrevanje. Ampak naslednjič lahko rečemo bobu bob in druženje poimenujemo delovna akcija, ne teambuilding.” – Peter M. S.

“Pred nekaj tedni sem odkril totalno hudo bolderaško luknjo. Že pri prvem obisku brez plezalk so se linije kar ponujale. Potem sva z Mihom Kernom v roke vzela crashpade, “dratpiršno” in motiko ter začela usposobljat plac. Plezarija je bila presenetljivo dobra. Po še nekaj obiskih, katerim se je priključil tudi Jaka in mladina iz Tazaresne skupine, je nastalo precejšnje število dobrih linij. Zvečal se je tudi landing in sit starti so postali že ameriški siti =). 

Datum inštruktorskega druženja se je približeval, vremenska napoved za pohorski granit je bila gnila in novi plac je postal dobra alternativa. Poleg samega plezanja smo razvijali skupinski duh tudi preko motike, vedra in dratpiršne ter seveda pečenih bučk. Seveda smo dodali tudi nekaj novih linij, nekatere še nekaj tednov nazaj nove linije kot npr. Begunec Medo pa postajajo že prave klasike. Potenciala je še nekaj. Morda nekoč nastane tudi vodniček =)” – Dave

Published On: 06.06.2018Categories: Dogaja se, Izleti v naravo, Utrinki, Zgodbe