Minuli vikend smo prvič letos organizirali inštruktorsko druženje in zavzeli Kraški rob. Nekateri so plezali samo en dan, nekateri oba, vsi pa smo mnenja, da smo se imeli odlično.

V soboto so se Jaka, Ajda, Maša, Tina ter Jerry z družino odpravili v Mišjo peč. Sestri Arnšek sta že prvi dan pokazali, da sta v dobri formi. Tini je uspelo preplezati Srečo vrtnice (7a+), Maši pa Kinder garten (7a+) in Flashdance (7c).  Lan, Robi, Matic, Anamarija, Mišo in Tjaša pa smo se odpravili v Osp, kjer sta se nam kasneje pridružila še Kristian in David. Robi je posajtal kar dva 7c-ja (Jonagold in Poročno noč), David pa je preplezal Ko bo padal dež (7c+), red-point prvič do vrha :). Ko se je dan začel prevešati v večer, smo se zbrali v Hostlu pod kostanji, kjer so nas pričakale Nejca, Nina in najmlajša članica zasedbe Rosa. Lan je prevzel vlogo glavnega kuharja in poskrbel, da smo se dobro najedli. Zvečer so se nam pridružili še Klemen, Miha in Peter in ob kozarcu dobrega vina smo se družili dolgo v noč.

V nedeljo zjutraj smo po zajtrku najprej pričakali naše tekmovalce, ki so prišli na nedeljski izlet v skalo, nato pa še mladince, ki ravnokar uživajo na zimskem taboru v Ospu in so za nami zavzeli hostel. Jerry se je z družino odpravil v Osapsko steno, kjer je bil tudi on uspešen v Ko bo padal dež, ostali pa smo odšli v Miško. In medtem ko smo nekateri sektor “plaža” v Miški vzeli preveč dobesedno, so drugi poskrbeli za novo bero preplezanih smeri. Tudi v nedeljo je bil Robi uspešen v dveh smereh (JSFK (7c+) in Hugo (7c)), za uspeh dneva pa je poskrbel Jaka, ki mu je uspelo preplezati Talk is cheap (8c). Popoldan so se nekateri odpravili še v Črnotiče pozdraviti bolderaško sekcijo PCL-ja, kjer je Jaka preplezal še 8a bolder za posladek, Lanu M.-R. pa 7c.

Vikend nam bo še dolgo ostal v spominu in upamo, da kmalu kaj podobnega ponovimo.

Published On: 26.02.2019Categories: Dogaja se, Izleti v naravo, Utrinki, Zgodbe