PODALJŠEK ISTRA 2017

Po zaključku tabora v Buzetu nekateri še nismo imeli dovolj skale in sonca. Prestavili smo se v vzhodni del Istre, ki je plezalno skoraj tako bogat kot območje okrog Buzeta. Spali smo v prijetnem apartmaju v Moščenički dragi, le nekaj minut hoje od morja. Ekipo smo sestavljali Klemen, Lan Z., Robi, Peter, Luka, Neža, Lan M. R., Anej, Ajda in jaz.

Prvi dan nas je večina izkoristila za zaslužen počitek s sončenjem na plaži in kopanjem v morju (na začudenje mimoidočih). MasterChef Marčič je bil iz neznanih razlogov še posebno lačen in je poskrbel za pravo kulinarično poslastico z mehiškimi tortiljami. Del ekipe pa je tudi ta dan izkoristil za plezanje, in sicer v Brseču, vrhunskem plezališču s čudovitim razgledom na morje. Klemnu je uspel »no fall day« z vzponi na pogled do 7c+, Peter, Lan veliki in Robi pa so uživala v krasnih dolgih sedemkah. Zvečer nas je s svojim kuhanjem razvajal starejši od Lanov.

Drugi dan smo plezali v Medveji, enem najboljšem Istrskih plezališč. Anej je plezal do 7b+ na pogled, Lan mlajši pa je smer s to oceno uspel poflešati z epskim fajtom v Villi Oraj. Gre za prvi del edine hrvaške 9a, ki pa si jo je prišparal za naslednjič. Peter in Lan st. sta plezala do 7b, Marčič pa je bil blizu uspehu v previsni 7a. Mrcina Klemen je posajtal Venga vecchio (8a).

Večina je drugi dan odšla domov, štirje borci pa smo si privoščili še en dan Medveje. Robi je podelal svoj projekt, Ledeno dobo, vzpon pa je celo posnet in čaka na objavo. Zanimivo je, da je to že njegov 3. 8a in že druga Ledena doba s to oceno. Tudi jaz sem zadnji dan končno uspel nekaj splezati; zvlekel sem se čez Giber (8a) in Criogenetico (8a+), obe pa definitivno spadata med najboljše smeri v Istri. Ajdo sta iz furanja safra zaradi poškodovanega prsta prebudila »ful luškana kužka«. Baje se ji je eden celo usedel v naročje, kar je vredno vsaj toliko kot 8a na sajt.

Istra je zakon, se kmalu vrnemo!

zapisal Jaka Šprah

Published On: 22.11.2017Categories: Izleti v naravo, Mladina, Tabori, UtrinkiTags: , , , , , ,