Chelsea Fringe je mednarodni vrtni festival, ki se je rodil v Londonu pred dvema letoma in se razširil na številna mesta po Veliki Britaniji in na Dunaj. Letos je od 17. maja do 8. junija potekal tudi v Dublinu in Ljubljani. V Ljubljani ga organizirata in koordinirata Zelemenjava in Inštitut za politike prostora, brezplačne in netekmovalne dogodke za vse pa prispevajo in izvajajo najrazličnejša društva in posamezniki. Odločitev, da se tudi v Plezalnem centru Ljubljana pridružimo festivalu ni bila težka, saj si tudi mi želimo, da bi zemljišče pred centrom, ki je bilo do zdaj neurejeno, postalo eden od zgledno urejenih zelenih površin, kjer se radi zadržujemo in družimo.

Čeprav je bila napoved za četrtek slaba, se nismo kar tako vdali. Naš pogum je bil poplačan z lepim sončnim popoldnevom in prvimi obiskovalci, ki so se v lovljenju ravnotežja na najlonskem traku odlično odrezali! Pridružil se nam je tudi Miha Škof (Društvo Balansa), gonilna sila slacklina pri nas, ki nas je vse osupnil z mojstrskim obvladovanjem hoje po gurtni.

Tako je nova ljubljanska pridobitev, prvi slackline park pri nas, tudi uradno na voljo vsem, ki bi se radi preizkusili v slacklinanju oz. hoji po gutrni. Če je še nimate, nič hudega, v kratkem jo boste lahko kupili tudi v plezalnem centru.

Published On: 06.06.2014Categories: Dogaja se, Utrinki, ZgodbeTags: , , , , ,