Tako kot vsako leto smo tudi letos organizirali zimski tabor v Ospu. Tega smo se udeležili Maj, Andraž, Gal, Anej, Ronja, Nejc, Gašper, Neža, Nika, Eva, Laura in Timna na čelu z inštruktorjema Blažem ter Kristianom.

Dobili smo se ob desetih pri hostlu Pod kostanji, nato pa se podali do plezališča Osp. Babna je bila odlična izbira za prvi dan, četudi bi se nekateri raje odpravili v Mišjo peč. Kljub lepemu vremenu prvi dan ni bilo posebnih vzponov, saj smo se raje posvetili treniranju vzdržljivosti in plezanju količine. Vseeno pa moramo omeniti, kako je Laura pofajtala smer Desna bunkica. Plezali smo do mraka in se nato utrujeni in lačni odpravili v hostel. Skuhali smo testenine s paradižnikovo omako, ki je imela po mnenju večine čisto preveč čebule, večer pa smo preživeli s poslušanjem glasbe in igranjem (oz. učenjem) taroka.

Drugi dan smo plezali v Mišji peči, kjer se je tudi začelo resno fajtanje ter številni odlični vzponi. Kot prvo moramo seveda omeniti Maja in njegov uspeh v smeri Hobit z oceno 7c. Uspešna sta bila tudi Eva in Andraž, ki sta preplezala smer Kurčji rock (6c+). V tej smeri je nekaj dobrih poskusov opravila tudi Laura, v Kindergardnu pa se je zelo dobro boril Gal. Kljub temu, da smo plezali kar do sedmih, je dan čisto prehitro minil in žal smo se morali v temi odpraviti nazaj. Bili smo zelo lačni in čakanje, da bo rižota končno skuhana, je bilo vse predolgo. Ker smo bili brez energije, motivacije za tarok ni bilo in večina se nas je odpravila spat bolj zgodaj.

Zadnji dan smo šli plezat v Črni kal ter preizkusili svojo tehniko v nekoliko zlizanih, a še vedno zelo lepih platkah. Prvih nekaj ur so bile glavna atrakcija Sirove luknjice, kjer je po uspelem sajtu/flashu za nagrado vsak dobil banano. Blaž je fajtal v smeri JJJ, Andraž in Gal pa sta splezala odličen 6c crack. Zadnji dan smo morali končati že ob treh, saj so nas starši ob štirih že čakali v hostlu in naš zimski tabor je bil s tem zaključen.

Tabor je bil res super in komaj čakamo da se (čez nekaj dni) spet odpravimo v skalo.

zapisale Timna, Eva in Laura

Published On: 01.03.2019Categories: Dogaja se, Izleti v naravo, Mladina, Tabori, Utrinki, ZgodbeTags: , , ,