Kljub slabi vremenski napovedi smo se inštruktorji z ekipo nadobudnih mladih plezalcev v nedeljo zbrali v kampu Zlatorog. Sreča je bila na naši strani in šotore smo postavili čisto blizu Bohinjskega jezera. Po končanem postavljanju baze je bilo seveda nujno skočiti v jezero. Ugotovili smo, da je voda zelo osvežilna! Ker pravijo, da »prazne vreče ne stojijo pokonci«, smo pred odhodom pripravili malico, nato pa se s kolesi odpeljali v plezališče Bellevue. Žal nam jo je dež zagodel že prvi dan in s plezanjem smo morali kar hitro zaključiti. Kljub temu dež ni zaustavil najbolj zagretih, ki so se preizkusili v plezanju mokrih bellevuejskih plat. Napoved se je vsako minuto slabšala, zato smo se s kolesi odpravili nazaj proti kampu. Blatniki na kolesih niso kaj dosti pomagali, vendar se je bilo umazanim oblekam namesto tarnanja bolje smejati :). Dobro kosilo in skodelica vročega čaja sta bila odlična tolažba. Po večernem kartanju in klepetu je bil čas za spanje.

Ponedeljkovo jutro smo začeli z jutranjo telovadbo ob jezeru. Ker je bila napovedana obilica dežja, smo se odločili, da se po zajtrku odpeljemo v kamp Danica in plezamo na notranji plezalni steni. Družbo so nam delali otroci z AO Kranj, s katerimi smo si delili steno. Po končanem plezanju smo se odpeljali nazaj v kamp. Med vožnjo nas je zajela ploha in v kamp smo ponovno prišli premočeni do kosti. Vroča prha, dobro kosilo in čaj, pa smo bili spet kot novi! :). Močne padavine niso ponehale, zato nam je Jerry zvečer priskočil na pomoč in nam pomagal postaviti še večji šotor, ki je služil za skupno jedilnico oz. prostor za druženje.

Torek smo izkoristili za kopanje v Aquaparku Bohinjska Bistrica. Tokrat nismo tvegali in za prevoz namesto koles raje izbrali avtobus. Takoj smo se zapodili na plezalno steno, ki jo imajo na bazenu. Na svoj račun so prišli tudi tobogani. Težko je oceniti, kdo je bolj užival – otroci ali inštruktorji! Med malico so fantje odigrali igro taroka, druga skupina pa se je grela in klepetala v jacuzziju. Po kopanju smo se z avtobusom odpeljali nazaj v kamp in za pozno kosilo pripravili slastne tortilje. 🙂

V sredo nam je vreme skoraj cel dan dobro služilo. Plezali smo v plezališču Pod skalco, kjer smo napadali tako lažje kot tudi težje smeri. Največja atrakcija so bile koze, ki so se udomačeno sprehajale blizu plezališča. Najmanjšo (ime je dobila Bučko) bi skoraj vzeli za članico našega tabora, vendar spanje v šotoru žal ne bi bilo izvedljivo. 🙂 Med pavzo smo razrezali slastno lubenico in nadaljevali s plezanjem vse do večera. Po prihodu v kamp smo bili že pošteno lačni, pomočnik Maks je poskrbel za slastne testenine. Po večerji smo lahko prvič zakurili taborni ogenj in pekli banane. S polnimi želodčki smo se »zavalili« v šotore in zaspali v pričakovanju novega plezalnega dne.

Predzadnji dan smo ponovno plezali v plezališču Bellevue. Tokrat nas je namesto dežja, pogrelo sonce. Spopadali smo se s platami v levem in desnem delu plezališča. Ponovno nam je družbo delala skupina otrok z AO Kranj, tudi tokrat smo si prijazno delili plezalne vrvi. Spoznali smo se s plezanjem na trenje in naučili, da je pri plezanju zelo pomembna natančna uporaba nog. Po končanem plezanju smo v kampu skuhalo kosilo, nekaj deklet pa si je celo privoščilo večerjo v restavraciji.

Zadnje jutro smo izkoristili za peko palačink. Inštruktor Vid in pomočnik Maks sta uživala ob peki, otroci pa v pojedini. Po obilnem zajtrku smo najeli kanuje in veslali po Bohinjskem jezeru. Po dveh urah nas je spet nekoliko presenetil dež, a smo lahko kljub temu brez težav pospravili šotore in opremo. Po prihodu staršev smo z lepimi in nekoliko deževnimi vtisi odšli domov. 🙂

Zapisala Petra Dolar

Published On: 24.07.2019Categories: Dogaja se, Tabori, ZgodbeTags: , ,