V soboto, 12. 12. smo zelo uspešno praznovali naš drugi rojstni dan.

Za odrasle smo pripravili 10 urni plezalni maraton, za katerega smo sicer pričakovali malce boljši odziv; morda pa so se vsi prestašili samozavestnih izjav naših mladincev. 🙂 Jaka in Peter sta uresničila svoje napovedi in preplezala zavidvljivih 135! smeri. Fantoma čestitamo za izjemen dosežek! Seveda moramo na tem mestu omeniti tudi hišno navezo Bora in Nejca, ki sta skupaj preplezala 83 smeri. Takoj za njima se je uvrstila naveza naših zvestih obiskovalcev Marka Svetličiča in Uroša Štembergerja, ki sta preplezala 74 smeri. Maratona se je udeležilo 8 navez – manjkala ni niti hrvaška ženska naveza, ki pa ni bila edina ženska naveza; rezultate najdete na dnu strani. Hvala vsem za udeležbo!

Za otroke in mladino smo prav tako pripravili pester program. Najprej so na vrsto prišli naši najmlajši plezalci. Te je v ogrevalni dvorani pričakal poseben poligon, ki je navdušil s pajkovo mrežo, predorom in visečo lestvijo. Otroci so poskusili plezat tudi z vrvjo, nekateri izmed njih prvič in bili so res neustavljivi. 🙂 Po plezanju so si zaslužili vsak svoj kos rojstnodnevne torte in čisto novo majčko Plezalnega centra Ljubljana.

Otroci, starejši od devet let so se pomerili v pravi balvanski tekmi parov, seveda je bilo v ospredju druženje in zabava. Našemu povabilu na tekmo so se odzvali plezalci ŠPO Rašica, ki jih moramo še posebej pohvalit, saj so vključno s trenerjem upoštevali naš dresscode in bili prav simpatično božično-novoletni. 🙂 Za kulturni vložek je poskrbela pripravljalna skupina, ki je nastopila s svojim gledališkim nastopom – punce, kar tako naprej.

Nato se je dogajanje prestavilo v veliko dvorano, kjer nas je najprej nagovoril naš direktor Matjaž Jeran – Jerry in na kratko predstavil večje projekte, ki smo jih izpeljali v enem letu. Sledila je točka Filipa in Blaža iz F&B Acrobatics. Fanta sta nas po pričakovanjih navdušila. Za nadušenje je poskrbela tudi Urša Štrukelj s svojo artistično točko na tkanini. Urša januarja začne tudi z delavnicami zračnih akrobacij v Plezalnem centru Ljubljana.

Večer smo ob zvočni podlagi DJ Teve in klepetu nadaljevali pozno v noč.

Veseli smo, da je ravno v soboto izšla tudi druga številka revije Beta, ki vas že nestrpno čaka, da jo kupite, prelistate in se potopite v zanimivo branje. Pri nas lahko kupite tudi majice s plezalskimi motivi in podprete dobrodelni projekt za Elo in Natalijo.

ZAHVALA

Zahvaliti se moramo (vrstni red je naključen):

 • postavljalcem smeri balvanske tekme parov za zanimive bolderje
 • trgovini E.Leclerc za hrano, pijačo in kar tri torte
 • trgovini Iglu Šport za nagrade
 • inštruktorjem Klari, Blažu, Matjažu, Anji, Žaki, Kristianu, Tini, Klemnu, Špeli, Maruši, Tjaši, Anaji, Zali in Boru za pomoč pri varovanju in animiranju otrok in mladine
 • Žaki za okusen glasbeni izbor
 • strežnemu osebju za prijaznost in potrpežljivost
 • fotografoma Mihi Čučku in Poloni Avanzo za super fotografije
 • celotni ožji ekipi Plezalnega centra Ljubljana

REZULTATI PLEZALNEGA MARATONA

 1. Jaka Šprah in Peter Mastnak Sokolov             135 smeri
 2. Bor Zupan in Nejc Marinko                                83 smeri
 3. Marko Svetličič in Uroš Štemberger                74 smeri
 4. Žiga Jereb in Sebastjan Stare                            63 smeri
 5. Tina Vintar in Tina Arnšek                                62 smeri  (imata masko)
 6. Miha Pribošič in Jakob Ogrin                           62 smeri
 7. Marina Jasič in Petra Počanić                          46 smeri
 8. David Cugelj in Aleš Verbič                               30 smeri

 

 

Published On: 14.12.2015Categories: Dogaja se, Zgodbe