Plezalni center bo v soboto, 12. decembra 2015 praznoval svoj drugi rojstni dan. Preko celega dneva bo potekalo pestro dogajanje za vse obiskovalce.

Tema rojstnega dne in dresscode sobotnega plezanja ter večernega žura je Zima in Veseli december. Vsi obiskovalci, ki bodo primerno namaskirani, lahko preko celega dne plezajo za vstopnino 5 eur (ostali po ceniku)*.

Od 9.00 do 19.00 bo v veliki dvorani potekal plezalni maraton. Cilj je preplezati kar največje število smeri. Tekmovalno skupino sestavlja naveza. Šteje se uspešno preplezana smer v vodstvu, vsaka smer šteje le enkrat. Naveza v maskah dobi dve bonus točki (2 smeri).

Plezalni maraton je super trening za dolge alpinistične vzpone ali odlična priprava za novoletni plezalni trip. Ali se najde naveza, ki je sposobna preplezati vseh 136 smeri in dobrih 2000 višinskih metrov? Tudi, če plezaš do 6a+, imaš na voljo 61 smeri. Preveri na smeri.plezalnicenter.si. Vse naveze, ki bodo preplezale preko 60 smeri, jim v Grif Baru priprada pivo ali sok. Najboljše tri naveze pa bomo na večerni podelitvi še posebej nagradili.

Za otroke in mladino bo potekalo plezalno druženje in balvanska plezalna tekma.

Ob 20.00 se nam bo v svoji atraktivni točki na tkanini v veliki dvorani predstavila Urša Štrukelj, sledil bo nastop aktrobatov Filipa in Blaža iz F&B Acrobatics. Sledi razglasitev rezultatov otroške in mladinske tekme in plezalnega maratona za odrasle, kdor bo želel, se bo lahko udeležil delavnice na tkanini.  Postregli bomo s torto in se zazibali v ritmih glasbe. Za žur bo poskrbela DJ Teva a.k.a. Žaka. 🙂

Sponzorja dogodka sta:

[clients][client link=”http://www.e-leclerc.si/” linktarget=”_blank” image=”http://www.e-leclerc.si/wp-content/uploads/2014/02/header_levo.png”][client link=”http://www.iglusport.si/” linktarget=”_blank” image=”http://www.iglusport.si/wp-content/themes/iglusport/images/logo.jpg”][/clients]

Praznovanju drugega rojstnega dne se pridružuje tudi podjetje Iglu Šport. V ta namen bo trgovina Iglu Šport v Plezalnem centru na dan praznovanja odprta od 11. do 17. ure. Za obeležje jubileja pa so pripravili ugodnost, ob vsakem nakupu nad 10eur boste dobili darilce v obliki kocke magnezija.

Pri pripravi dogodka je sodelovalo tudi podjetje E-Leclerc, ki je preskrbelo hrano in pijačo za pogostitev.

Razpored otroškega in mladinskega druženja

12.00 – 13.30 Plezalne igre – dogajanje v Ogrevalni in Mali dvorani, kjer bodo otroci lahko poskusili plezati tudi z uporabo vrvi. Ob 13.30 sledi podelitev majčk in druženje ob torti.

13.15 – 14.45 Mala začetna plezalna šola – dogajanje v Ogrevalni in Mali dvorani. Ob 15.00 sledi podelitev majčk in druženje ob torti.

Za otroke, ki plezajo v skupinah: Mala nadaljevalna plezalna šola, 9-11 let, 9-13 let in starejše bo potekala balvanska plezalna tekma. Na Balvanski steni in v Mali dvorani bo postavljenih 30 balvanskih problemov vseh težavnosti. Tekmuje se v parih. Vabljeni tudi otroci in mladina, ki trenira v drugih klubih. Bistvo tekme je plezanje, druženje in zabava; otroci, ne pozabite na dress code (bonus točke)!

14.45 – 17.00 tekma v Balvanski in Mali dvorani – mlajši
SKUPINE: Mala nadaljevalna plezalna šola (vodja Monika), skupina 9-11 let (vodja Eva, pon in čet), skupina 9-13 let (vodja Luka, četrtek), 11-13 (vodja Laura, torek in petek) let in Pripravljalna skupina (vodja Jery).
Otroci tekmujejo v paru, vsak par zbira točke. Tekmujejo v dveh ločenih kategorijah (letnik 2007 in mlajši, letnik 2006-2004). Tekmujejo lahko samo otroci brez licence.
Ob 17.15 sledi podelitev majčk in sladkanje s torto.

16.45 – 19.45 tekma v Balvanski in Mali dvorani – starejši
Licencirani cicibani in vsi, letnik 2003 in starejši, do vključno letnika 1997.
NAŠE SKUPINE: 13-15 let (vodja Nina, sreda in petek), Cvetke in carji, Čvrsta skupina, Tekmovalci.
Otroci in mladina tekmujejo v paru, vsak par zbira točke. Otroci tekmujejo v dveh ločenih kategorijah (osnovnošolci in srednješolci).

Štartnine za mladoletne udeležence balvanske tekme parov ni.

* Kapa na glavi in rokavice na rokah ne zadoščajo za nižjo vstopnino, potrebno bo pokazati malce več kreativnosti.

Published On: 30.11.2015Categories: Dogaja se, Koncerti, Napovednik dogodkov, Zgodbe