Poletni dnevi včasih hitreje, včasih počasneje bežijo mimo. V Plezalnem centru Ljubljana čez cele počitnice otroci pridno plezajo. Objavljamo poročilo s treh terminov (18. do 22. julij, 25. do 29. julij in 1. do 5. avgust). Slik smo imeli več, pa nas je žal tehnologija pustila na cedilu. Nekaj utrinkov smo vseeno ujeli!

IV. termin: 18.-22. julij 2016
Bili smo v tretjem tednu vročega julija, ko so se nekateri hladili v morju. Z otroki na počitniški plezalni šoli smo so se hladili v prijetno hladnem Plezalnem centru, se učili različnih plezalskih veščin in sklepali nova prijateljstva. Z igrami na steni in pod steno smo otrokom pokazali, kako se pravilno priveže na pas in varuje soplezalca. Poleg na novo pridobljenega tehničnega znanja se je veliko otrok naučilo tudi premagati strah pred višino in podirati lastne rekorde. Seveda pa nismo plezali cele dneve. V popoldanskih urah smo obiskovali različne delavnice. Obiskali smo znanstveno delavnico na Otroški akademiji, kjer so se udeleženci učili o vulkanih in ustvarjalno delavnico, ki je potekala v Plezalnem centru. Na najbolj vroč dan v tednu pa smo se kopali v bazenu Kodeljevo, kjer so se nekateri posladkali s sladoledom. Čeprav so bili dnevi naporni in polni novega znanja, smo se imeli odlično.

inštruktor Klemen

V. termin: 25. do 29. julij 2016
V tednu od 25. do 29. julija je počitniško plezalno šolo obiskovalo petnajst otrok. Več kot polovica je bila v naši družbi cel dan, nekateri pa so domov odšli že pred kosilom. Preko tedna smo predvsem plezali – nekateri bolj, drugi manj zagreto, se guncali v veliki dvorani in skrivali balončke na balvanski steni. Popoldneve smo preživljali ob delavnicah Otroške akadamije, v družbi eksotičnih živali, nepozabni teden pa smo zaključili z zabavnim petkovim popoldnevom na kopališču na Kodeljevem. Se vidimo prihodnjič!

inštruktor Peter

VI. termin: 1. do 5. avgust 2016
Za nami je že šesti teden letošnjih počitniških šol za otroke, ki se radi gibajo tako v vertikali kot tudi po tleh. Bilo nas je veliko, 18 mladcev in mladenk je cel teden zagreto plezalo po stenah Plezalnega centra. Na koncu smo se šli ohladit v bazen na Kodeljevem, dan prej pa smo se nujno slikali s pitonom okoli vratu ter metali žogico reševalni psički Roxy, ki nas je prišla pozdraviti iz enote reševalnih psov Slovenije, Kinološkega društva Krim. Ko nismo plezali smo še jedli, se igrali različne igre, oddelali nešteto krogov na poligonu ter še malo jedli… Nato so nas pa prišli iskat že starši in teden je šel naokoli… Se vidimo naslednjič!!

inštruktor Lan

 

Published On: 10.08.2016Categories: Mladina, Zgodbe