S tekmami v Kranju in Celju se je zaključilo letošnje državno prvenstvo. Na Plezalnih dnevih Kranja sta bili tekmi v težavnosti in balvanih, na novi steni v Celju pa težavnost in prvič pri nas tudi hitrostna tekma na standardni smeri.

 

Pri cicibankah nas je spet navdušila Jenny, ki je na balvanih s srebrom potrdila tudi 2. mesto v skupnem seštevku. Na končni podelitvi ji je na tretjem mestu delala družbo Julija! V težavnosti je Julija v Kranju spet odplezala kot zna in si z najboljšo višino v drugi smeri priplezala 3. mesto. V Celju ji je Jenny pokazala kako se pleza, če si sproščen in meni nič tebi nič zmagala! Kapo dol Jenny za odlično plezanje v njeni prvi sezoni na državnem prvenstvu! Želimo ji, da bo pridno trenirala na švicarskem granitu in naslednje leto spet prišla pokazat kaj zmore.

 

Jaka Jaki je z lahkoto prenesel pritisk želje po zmagi in naredil vse kot je treba. Z Lukatom iz Kamnika sta letos kar 10 smeri na tekmah DP preplezala in si zasluženo delila zmago v skupnem seštevku. Lahko da so bile letos smeri na tekmah prelahke, lahko pa, da so fantje predobri za svojo kategorijo! Jaka je pokazal neverjetno samozavest tudi na zadnji balvanski tekmi in si dokazal, da lahko zmaga tudi v tej disciplini; kljub močni konkurenci!

 

Anej je kljub izpuščenima zadnjima tekmama z nekaj sreče zmagal v seštevku težavnosti. Upamo, da bodo januarja prsti močni in angleščina bolj razumljiva.

 

Zelo motivirana Petra je izpolnila vse svoje letošnje tekmovalne cilje. Na vseh tekmah, razen ene, je bila med kadetinjami na zmagovalnem odru! V težavnosti in balvanih je osvojila skupno 2. mesto, takoj za izvenserijsko Lučko Rakovec, ki pa jo je uspela na balvanih v Kranju celo premagati! Petra je jeseni v Ljubljano prišla iz AK Raven in s seboj, poleg obilo plezalnega znanja, prinesla pristno koroško tekmovalno trmo in pomembno prispevala k naši skupini.

 

V skupnem seštevku težavnosti je bil na zmagovalnem odru še Jaka Šprah, ki je pri mladincih dosegel 2. mesto. Na zadnji tekmi v Celju so vsi naši člani nastopili v finalu, poleg Jakata tudi Grega Selak (ki je letos v paraplezanju osvojil 3. mesto na svetovnem prvenstvu v Innsbrucku) in Klemen.

 

Ponosni smo na vse naše tekmovalce, niso vsi osvajali medalj, so se pa prav gotovo marsičesa naučili in se pri tem zabavali;) Veseli nas, da otroci radi in pridno trenirajo. Še marsikaj imamo za preplezat!

 

V skupnem seštevku je Društvo za razvoj plezalne kulture osvojilo izvrstno 4. mesto med 38. klubi! Dosežek, ki smo si ga še pred tremi leti težko predstavljali. Delamo na tem, da ljubljanska tekmovalna scena spleza do vrha 😉

 

zapisal Klemen Kejžar

P. S. Tudi trener Klemen je s svojim odličnim plezanjem na zadnjih dveh tekmah v Kranju in Celju (dve 4. mesti) dodal dobro bero točk. Čestitke tudi njemu, za plezanje in odlično vodenje skupine skupaj z Davidom in Miho.

Published On: 06.12.2018Categories: Zgodbe