Minuli vikend je potekala predzadnja tekma za državno prvenstvo v Škofji Loki. Tudi tokrat so naši mladinci nastopili zelo dobro. Smeri v škofjeloških previsih so bile težke (Anej se s tem ne bi strinjal :)), konkurenca pa kot vedno neizprosna.

Naši so pokazali borben nastop. Dekleti sta se uvrstili v zlato sredino. Minea si je po odličnem plezanju v prvi smeri delila celo prvo mesto, a jo je v drugi smeri presenetil razkorak in spolzka stena brez trenja. Na koncu si je priplezala 9. mesto, Naja pa je nekoliko zaostala za njo in tekmo zaključila na 19. mestu.

Fantje so se v prvi smeri spoznavali s strašno streho, v drugi pa so vsi po vrsti izboljšali svoj nastop. Gaber še nabira izkušnje na svojih prvih državnih tekmah in je zasedel 23. mesto. Nik je po odličnem drugem nastopu osvojil 14. mesto. Lan je v drugi smeri pokazal, kako se zatika petka in uporablja noge ter si priboril skupno 6. mesto. Anej nam je znova prislužil medaljo, tokrat srebrno. Bolj kot z medaljo, ki smo jih od njega že vajeni, pa je navdušil z neverjetnim, tehnično dovršenim in iznajdljivim plezanjem v smeri z zelo dolgimi gibi. Še vedno ostaja v borbi za skupno zmago!

 

trenerka tekmovalne skupine, Katarina Kejžar

Na tekmi je dan prej ponovno tekmoval tudi Klemen Kejžar, trener tekmovalne skupine, in osvojil odlično 4. mesto med člani!

Čestitamo celotni ekipi tekmovalcev in trenerjema Katarini in Klemnu.

Več rezultatov najdete TUKAJ.