V Plezalnem centru Ljubljana smo v sklopu sredinih filmskih večerov ob sredah začeli predvajati plezalno obarvane filme.

V sredo, 22.6. ob 21.00 se nam obeta še posebej zanimiv večer, saj bomo predvajali kar tri filme, ki so bili letos predstavljeni na 10. festivalu gorniškega filma.

Najprej si bomo ogledali film S kajakom po Aleutih (Velika Britanija, 47 min). Film prikazuje zgodbo dveh žensk, ki kot prvi na svetu poskušata preveslati odročne in divje Aleutske otoke. V napeti pustolovščini se prijateljici soočita z medvedi, neznanimi tokovi, ki ju odnesejo stran od obale in neugodnimi vetrovi, proti katerim sta skoraj brez moči.

Po krajšem premoru, ko si bomo grla lahko osvežili z odlično ponudbo piva v hišnem Grif baru, si bomo ogledali še dva krajša filma.

Film Orbayu (Francija, 26 min) govori o strmi 500 metrski smeri v območju narodnega parka Picos de Europa. Trinajst izjemnih raztežajev, detajl z oceno 8c in neverjetna izpostavljenost. Leta 2014 sta se v smer podala tudi Cedric Lachat in Nina Caprez. Jima je uspel prost vzpon v smeri?

Za konec pa si bomo ogledali še nagrajeni film Panorama (Španija, 28 min). Edu Marín se julija 2014 loti svojega življenjskega projekta – preplezati smer Panorama v Zahodni Cini s svojim 62 letnim očetom. 500 metrska smer nosi oceno 8c in je tako ena najtežjih večraztežajnih smeri na svetu.

Manjkalo ne bo niti kulinarično presenečenje.

Vabljeni na dozo dobrih filmov v najboljši družbi! 🙂

 

 

 

 

Published On: 15.06.2016Categories: Zgodbe