Tisti, ki niste zagrizeni za lazenje po balvanih, mogoče še niste slišali za Roka Klančnika, ki je sicer eden od najboljših balvanistov pri nas. Marsikdo, ki sicer ne pozna Roka, pa je zagotovo že videl kakšnega od njegovih odličnih filmčkov, ki jih Rok sam zrežira, posname in jim da končno obliko, da so videti, kot da bi jih posnela cela ekipa televizijcev.

Tole nam je Rok povedal o sebi in svojih zadnjih podvigih: “Plezam že od leta 1998. Moja plezalna kariera je kar polna dobrih vzponov, tripov, vragolij in vsega kar spada zraven. Kar se je dogajalo zadnje čase, pa je bil vrhunec. Na primer, začetek leta 2013: moj prvi 8c – From dirt grows flowers v Chironicu. Par mesecev pred tem, na desetmesečnem vandranju z ženo, šest 8b-jev po Ticinu v slabem mesecu. Cresciano, Brione in Chironico. Potem dobro leto kasneje, Bűgeleisen v Maltatalu – moj projekt že od nekdaj, zdaj pa realnost. HA! Nisem si mislil, da bo to kdaj dosegljivo, zdaj pa mogoče celo sit-start, upam. Mesec za tem sem po parih letih zopet obiskal Zalog in hitro opravil še z Urhovim Beginning of the end (8b+) in s tem opravil tudi prvo ponovitev. Veliko sem plezal tudi v Oplotnici, kjer sem odprl par dobrih linij, med njimi najbolj izstopa Railway to heaven (8b/b+). Pred 3 meseci sem se vrnil iz Hueca, ki pa ni bil plezalno najbolje realiziran, je bilo pa vseeno fajn ;).

Kamera je z mano nekje od 2005. Če nisem imel svoje, jo je imel Malek, Žužel … kdorkoli od prijateljev. Kamero oziroma fotoaparat sem najprej začel uporabljati za snemanje plezalnih filmov, čisto ljubiteljsko. In očitno imam “filing” za to … tako vsaj pravijo. Zdaj je teh filmov že kar veliko, snemanje in potem še post-produkcija, animiranje, je zdaj postalo bolj posel. Človek mora jest. ;)”

Na brezplačnem predavanju v Grif Baru bo Rok predstavil nekaj svojih odličnih filmskih zgodb:

Sunny Corsica (8:55)
Wintery Playground 2:32
Orgasmic Ožbalt 7:22
CJs: Sintra 6:30
CJs: UK 12:42
CJs: Switzerland 8:17
Frow dirt grows flowers 3:09
Bugeleisen 2:27
Bor/Machov 4:36
The other side 7:50

Obeta se nam torej en kup odličnih posnetkov in kakšna zabavna anekdota iz ozadja, pa še kakšno presenečenje za po vrhu.

Vabljeni na filmski večer z Rokom Klančnikom, v sredo, 25. marca 2015, ob 19. uri! Plezalne zgodbe, ki jih Rok ujame v svojo kamero so tako dobre, da se boste počutili, kot bi bili del njih. Zato …

Bodite zraven! 😉