Hendrixov duh z Midnight Lightnin’ in podpora projektu O.S.P.

V petek, 13. 10., se je v Plezalnem centru odvil koncert skupine Midnight Lightnin’, kjer smo ponovno odkrili zlato dobo 60. let in osmišljali duha Hendrixove glasbe. Koncert je bil prirejen v podporo Projektu O.S.P., ki nagovarja vse obiskovalce slovenskih plezališč k aktivni udeležbi pri skrbi za plezališča in k donacijam za Sklad slovenskih plezališč, ki bo prevzel nalogo preopremljanja in urejanja plezalnih smeri in plezališč v Sloveniji.

Rock’n’rollovsko pozno je band začel malce čez devet, ko se je v Grif baru že nabrala množica podpornikov hippie glasbe in iniciative O.S.P. Po glasbenem uvodu sta nam Matjaž Jeran – Jerry in Štefan na kratko predstavila Projekt O.S.P, potem pa je oder ponovno prevzel udarni Acid Rock trio.

Malo po deseti je band potreboval rahel odmor od skakanja po odru, organizatorji in vodje projekta O.S.P. pa so med odmorom pripravili zabavno točko za obiskovalce. Najprej je prišel na oder Igor Kalan, ki je v Sloveniji v preteklosti navrtal veliko smeri in povedal, kako so to počeli včasih. Na oder so povabili Jako, ki so ga navezali na vrv, on pa je v živo prikazal, kako težko je navrtati sveder v skalo. Jaka izkušnjo opisuje kot zelo zanimivo. Kot friko pravi, da je to še kar težko, saj moraš poleg vrtanja s težkim vrtalnikom tudi sam varovati. Včasih je lahko to težje kot splezati kakšno težko smer. Program je povezoval Peter , ki je še dodatno zabaval obiskovalce. Ko je bil sveder primerno vstavljen v skalo, so rockerji ponovno prišli na oder in do konca razgreli obiskovalce.

Plezalni center Ljubljana je in ostaja podpornik Projekta O.S.P. Do konca tedna zato še vedno lahko na recepciji kupite ščetko ali majico projekta O.S.P. ali pa napišete na oglasno desko, kje je kakšna smer v skali, ki bi jo bilo potrebno obnoviti.

 

Projekt O.S.P. lahko podprete tudi na naslednje načine:

 

Se vidimo v PCL-ju, na plezanju in/ali naslednjem žuru 🙂

Oglejte si tudi galerijo spodaj.