V okviru izletov v naravo za otroke in mladino smo preteklo soboto plezali v Mišji Peči. Plezanje v skali ima poseben čar saj narava resnično ponuja neomejene kombinacije plezalnih gibov, zahteva iznajdljivost in odlično plezalno tehniko. Poleg tega aktivnost poteka na svežem zraku, kar je še dodaten plus.

Tokratni udeleženci izleta so bili Jenny, Ajda B., Živa, Ajda G., Ana, Jaka, Jakob, Nik, Julija, Lan in Anej. Zraven sva bila Maša in Dave. Začeli smo na levi strani Mišje in preplezali praktično vse smeri do vključno zlobne platke Sorinine. Trener Dave pravi, da ni vse v previsih, saj so plate dobra šola.

Počasi smo se premikali proti desni, kjer je Jaka suvereno opravil z Mičkeno do vrha (7a), potem pa naredil dva dobra poskusa v Hobitu in Minuletu. Še bomo prišli. Jakob si je odprl projekt v Jumbotu, pravi, da naslednjič zleze (če ne prej, bo idealna priložnost na družinskemu taboru v Ospu, ki bo v juniju). Živa je podelala stare dolgove in v prvo preplezala Tortugo (7b). Ajda G. in Nik sta napadla previsno Srečo vrtnice, ki pa bo počakala za naslednjič. Malček več sproščenosti in odločnosti pa bo. Anej je osvajal Deklico, a za osvojitev bo potreboval še kakšen obisk =). Lan si je ogledal Rock’n roll in nato na flash preplezal Minulet. Ni da ni! Jenny, Julija, Ana in Ajda G. so nabrale precej dragocenih metrov v skali, nekaj tudi v vodstvu. Bravo punce! Pa seveda na koncu ni manjkala mišjepeška gugalnica, tokrat sicer v miniaturni varianti.

Življenjski vzpon je uspel inštruktorici Maši, ki je uspešno preplezala Hobita 7c, svojo prvo te ocene.

Naslednjič gremo na organiziran izlet v plezališče 8. aprila – označite si datum na koledarčku. Potem pa bo počasi že čas za prvomajski tabor. V planu so Idrijski konci. Naj živi skala!

Več slik ni, ker je fotoaparat ostal doma (še naslovna je sposojena iz climbistria.com).

Published On: 21.03.2017Categories: Izleti v naravo, Mladina, ZgodbeTags: , , ,