Tekmovalo se je v hitrostnem plezanju, z izločevalnimi dvoboji za najboljših 16 iz vsake kategorije. Čas se je meril v dveh smereh skupaj z hecnim sedečim štartom iz penaste kocke. Tekmovanje je poteklo v sproščenem vzdušju in glasnem navijanju.

Od naših sta se najboljše odrezala Nik Sajovic in Nik Stanisavljevič v kategoriji mlajših dečkov. Že v kvalifikacijah sta opozorila nase z 2. in 3. časom, dobro napredovala skozi izločilne dvoboje, dokler se nista pomerila med sabo v polfinalu. Po tesnih dvobojih in ob glasni spodbudi je na koncu Nik Sajovic zasedel 2. mesto, Nik Stanisavljevič pa 4.

Tudi ostali so se dobro borili, kljub temu da je bil za nekatere to prvi nastop na plezalni tekmi. Čeprav je hitrostno plezanje pri nas zapostavljena disciplina, so s tem gotovo pridobili koristne izkušnje. Tako je v kategoriji starejših dečkov Lovro Golob zasedel 8. mesto, pri mlajših dečkih so poleg obeh Nikov nastopili tudi Robi Pantelič (18.), Jakob Pogačar (20.) in Gaber Repovž (21.) V kategoriji starejših cicibank je bila Minea Gorec 14., Prija Dolinar pa 27. Pri mlajših deklicah sta bili Ronja Korošec 22. in Larissa Auer 26.

Vsem tekmovalcem čestitamo za pokazan trud in dosežke! Naslednja tekma bo 7. 3., tako da bomo pridno nadaljevali s treningom. Več podrobnosti o Zahodni Ligi tukaj.

Zapisal: Gašper Pintar

Published On: 09.02.2015Categories: Mladina, Tekmovanja, ZgodbeTags: , , ,