1.DAN

Prvi dan smo se  ob desetih zjutraj iz različnih krajev pripeljali na parkirišče pred gostilno pri Vovku v vasi Osp. Od tam smo se peš odpravili do plezališča Osp, kjer smo plezali do petih popoldne. Dan je bil namenjen predvsem ogrevanju in privajanju skali, kar je vsak prilagodil svojim sposobnostim. Ob petih smo se napotili proti hostlu,  kjer so nam vsak dan pripravili večerjo in zajtrk, še posebej pa so nas navdušile skodelice z motivi Ice Age-a. Ob sedmih sta se nam pridružili še Ana in Petra in pod Jakatovim vodstvom smo se, v malo premajhnem prostoru, skupaj raztegnili. Sledil je tarok in druženje do poznih ur.

2.DAN

Drugi dan smo se po odličnem gresu, ki ga sicer nismo pojedli do konca, razdelili v dve skupini. Ana, Anej in Petra (in Maj, ki se jim je pridružil kasneje), so odpešačili v Mišjo peč, ostali pa smo se zapeljali do Črnega kala. Po pričevanju nekaterih članov skupine so bile smeri precej zlizane, vendar je vsa nezadovoljstva odtehtala dobra malica. Ugibajoč kaj bo za večerjo, smo se odpeljali nazaj v hostel, kjer smo dan zaključili z obvezno igro morilca in stretchingom po izbiri.

3.DAN

Zadnji dan našega tabora smo spakirali in se vsi skupaj napotili v Mišjo Peč. Na vprašanje iz kje izvira ime Mišja Peč, se je glasil profesionalen odgovor:

»Ker je polet tuki tok vroče, da se še miši cvrejo.«

Torej hvala bogu, da je bil tabor jesenski. Dan je bil kar produktiven, vsaj za nekatere (sebe ne bi štela zraven). Petra je zlezla svoj prvi 8b, Žan, Ava, Brina, Kaja in Zoja so si življenje polepšali na gugalnici, Anej pa je v temi uspešno pobral vse komplete, ki sva jih z Zarjo pustili v steni. Ko je bilo že tako temno, da je nastopil čas za ‘čelke’, smo šli nazaj do parkirišča, kjer so drugega za drugim pobirali starši in nekoliko otožni, vendar s čudovitimi spomini, smo se odpeljali domov.

Tabora pod Jakatovim vodstvom smo se udeležili Mia, Zarja, Ana, Anej, Brina, Kaja, Ava, Zoja, Žan, David, Petra in Maj.

Zapisali Mia in Zarja

Published On: 05.01.2022Categories: Dogaja se, Mladina, Tabori, Zgodbe