Med počitnicami so se naši inštruktorji in podmladek potepali po tujini. Imeli smo tabor za otroke in mladino v Buzetu na Hrvaškem, ki ga je vodil Blaž. Udeležilo se ga je osem mlajših in starejših otrok in mladincev. Zraven so prišli še štirje stari mački iz mladinske zasedbe. Naši najjači tekmovalci in močni mladinci so z inštruktorjema Davidom in Klemnom plezali v Švici.

Čarobna Švica
Med počitnicami smo balvanirali v švicarskem Chironicu. Tamali so že dolgo navijali za obisk te ‘famozne’ Švice. Temu primerno navdušeno je bilo tudi plezalno vzdušje. V 5 dneh v Švici nismo videli drugega kot nasprotne strani doline in skale. 😉 Vreme nam je bilo z izjemo zadnjega dne super naklonjeno. Plezalo se je vse, lepo po vrsti. Prvi dan smo začeli z lažjimi balvani in končali, ko je bilo še dovolj kože na prstih. Naslednji dan pa se je začelo plezat vse in do teme. Za vsak 7a se je bilo treba potrudit, ampak zlezlo se jih je polno! Na dan počitka smo nabirali in pekli kostanj ter iskali 8c-je. Skalna čarovnija se je začela.
trener Klemen Kejžar

Tabor v Buzetu
Med krompirjevimi počitnicami se nas je 12 “učencev” in naš vodja Blaž odpravilo v Buzet. V sredo smo zgodaj zjutraj odrinili iz Ljubljane. Vremenska napoved za prvi dan je bila precej slaba, vendar, kdo bi lahko bil žalosten, če dobi v roke polno posodo čokoladnega peciva. Tistemu, ki ga je prinesel, se iz srca zahvaljujemo! 🙂 Po dveh urah odličnega plezanja se je slaba vremenska napoved uresničila, zato smo hitro zbežali v hostel. Na poti do tja smo se ustavili v trgovini. Naši fantje so odlični v barantanju in tako smo za zajtrk jedli čokolešnik. Zvečer smo igrali družabne igre in po urah napornega boja smo izmučeno zaspali.
Drugi dan je bil odličen za plezanje, vreme je bilo vrhunsko in prav tako Kompanj, v katerem so padale odlične ocene! Vse do poznega večera smo plezali in se nato odpravili nazaj. Tam nam je Blaž skuhal večerjo, nad katero smo bili zelo pozitivno presenečeni, saj nismo vedeli, da sploh zna kuhat. Večer je ponovno potekal v družabnem duhu, kjer smo slišali veliko novih dobrih šal in odličnih pesmi in najpomembnejše – imeli smo veliko palačink.
Tretji dan je bil naravnost čudovit! Noben si še ni želel zapustiti skale, ki je res vrhunska in vzponov, ki nas še čakajo. Po dveh dneh plezanja so bili prsti že utrujeni, vendar volje je bilo še veliko, zato ni bilo težko plezati še do konca tretjega dne.
Na taboru je bilo čudovito! Družba je bila super in prav tako skala, komaj čakam, da se vrnemo.
mladinka Ajda

 

galerija Švica

 

galerija Buzet

Published On: 11.11.2016Categories: Izleti v naravo, Mladina, Tabori, ZgodbeTags: , , ,