Plezalni center Ljubljana, Grif bar
3. februar 2016 ob 19:00

Predavanje: KAJAKAŠKA ODPRAVA V ČILE IN ARGENTINO TER PROJEKCIJA FILMA “WHY?”

Rok in Žan sta odpotovala v Čile in Argentino z namenom, da spoznata izjemne Reke, ki tečejo z visokih Andov. Prava dogodivščina nastopi le, ko nimaš načrta, in njuna dva meseca na poti sta minila spontano, iz dneva v dan, kar ju je pripeljalo do izjemnih krajev in izkušenj, ki so izoblikovale njune osebnosti. Imela sta priložnost spoznati 21 neverjetnih Rek, ljudi, ki bodo ostali njuni prijatelji za vse življenje, predvsem pa življenje – preprosto, posebno in prelepo. Kajakaštvo je več kot le šport, je življenjski stil, podkrepljen s skrbjo do Matere Narave in njenih Rek.

Par podatkov:
V Južni Ameriki sta Rok in Žan preživela 2 meseca, 20 rek preveslala v Čilu in eno v Argentini. Reke tam doli so zaradi pretežno vulkanske geologije izjemne – strme, polne brzic in visokih slapov. V skupini z Avstralcem in Čilencem so potovali iz osrednjega Čila proti jugu in zatem čez Argentino v Patagonijo, kjer so imeli srečo 9 dni veslati velikansko reko Futaleufu, ki je med njihovim bivanjem tam zaradi neviht vsak dan kazala drugačen obraz. Prav zaradi deževja so imeli priložnost veslati zelo redko veslan pritok Futaleufuja, imenovan Enrredadera, kar v jeziku lokalnih Indijancev pomeni bršljan. Če bi to vedeli prej, se tega izziva morda ne bi lotili, saj se je reka izkazala za izredno težko dostopno in še težjo za veslanje. Po tej veslanki so Rok, Žan in Benny postali bratje, več o tem pa na predavanju v Plezalnem centru Ljubljana.

Predavanju bo sledila projekcija filma “Why?”, ki povzema bistvo kajakaštva; tovarištvo, preprosto življenje na poti in ljubezen do Rek.

Film “Why?” je narejen izključno iz posnetkov te odprave, bil je predvajan na:
Bled Film Festival
Soca Outdoor Festival
Adventure Outdoor Festival (ITA)
Bovec Outdoor Film Festival – 1.mesto v kategoriji Šport in akcija – kratki film

Uradno izbran je tudi na:
Festival gorniškega filma
Kendal Mountain Film Festival (VB)
Reel Paddling Film Festival (ZDA in World Tour)

Lepo vabljeni na predavanje!

Published On: 10.12.2015Categories: Dogaja se, Predavanja, Zgodbe