Adrenalinska hoja po tanki ozki in majavi liniji je očitno dovolj dober izziv, ki je marsikoga spodbudil, da poskusi, če zmore tudi sam. Po higlinu, ki je bil razpet iz enega konca velike dvorane na drugega, se je preizkusilo okvirno 40 pogumnih in spretnih. Čakalna vrsta za preizkušnjo se je tekom dogodka neprestano polnila, tako da so obiskovalci ravnotežje lovili še krepko čez 23. uro. V hoji po slacklinu na višini so se preizkusile punce, fantje vseh starosti in tudi nekaj otrok. Vsi so pred tem dobili veliko skrbnih napotkov glede izvajanja hoje in vse smo varno pripeli ter zavarovali za primere padca.

“Namen highline zabave je bil približati hojo po gurtni visoko nad tlemi tudi popolnim začetnikom. Predvsem zaradi tega smo varovanje izvedli tako, da so udeleženci z lahkoto hodili po robu in občutili novo dimenzijo v borbi z lastnim ravnotežjem.” je vtise strnil Aljoša iz Društva Balansa.

Nekateri so bili pri hoji res zelo spretni in izvajali tudi bolj akrobatske, jogijske prvine, “špage”, počepe, obrate. Bili pa so tudi takšni, ki se kljub številnim padcem niso vdali in z vztrajnim preizkušanjem jim je uspelo prehoditi do nasprotnega sidrišča. Trening gurtna je bila napeta tudi spodaj v dvorani, kjer so se slackerji ogrevali za podvig na višini. Atmosfera je bila nabita z energijo in dobra glasba je to le še podžigala. Aljoša iz Balanse je ob tem še povedal: “V največje zadovoljstvo pa nam je bilo videti nasmehe in izraze presenečenja na obrazih vseh, ki si seveda zaslužijo pohvalo za korak iz območja ugodja. Vsi smo bili presenečeni nad odzivom, zato ta highline zabava vsekakor ni bila zadnja!” Se kar podpišemo pod to izjavo.

Zanimivo predavanje o zgodovini higlina je kar nekaj občinstva privabilo v Grif bar. Miha Škof je zraven zgodovinskih dejstev o tem zanimivem športu dodal še vse letošnje longline in highline avanture in nam pokazal kar nekaj zelo osupljivih fotografij. Najnovejši promocijski filmček Društva Balansa je požel precejšnje navdušenje. Tudi tisti, ki še niso bili v “gurtna sceni”, so začeli resno razmišljat, da bi se pridružili. Prideš v park in začneš. Čas in mir že rabiš, ostalo steče …

JaMirko (RDYo DJs) je zvečer prijetno zasukal še gramofone in Grif bar napolnil s prijetnimi glasbenimi ritmi. Celotno dogajanje se je razvilo v res prijeten dogodek, ki ga bomo zagotovo še ponovili.

V plezalnem centru nadaljujemo s dogajanjem, zanimivimi predavanji, projekcijami in koncerti. Že 12. decembra pripravljamo celodnevno praznovanje prvega rojstnega dne, ki ga bomo začinili z brezplačnim plezanjem, razstavo, torto velikanko in koncertom v Grif baru. Več izdamo v kratkem …

Foto: Anže Klarič

Foto: Alenka Paveo

P.S.: Če je kdo slučajno zgrešil promocijski video društva Balansa, si ga lahko ogleda tukaj:

[youtube id=”BQEJGgEwUpU” width=”600″ height=”350″]

Published On: 25.11.2014Categories: Dogaja se, ZgodbeTags: , , , , , ,