V nedeljo, 13. maja, je že skoraj tradicionalno Plezalni center gostil tekmo Zahodne lige. Na 5. tekmi Zahodne lige je plezalo 240 tekmovalcev iz zahodnega dela Slovenije. Vsi nastopajoči so v smereh plezali odlično in pokazali neustrašni boj s smermi.

Tudi letos je bilo domače Društvo za razvoj plezalne kulture dobro zastopano, predstavljalo nas je kar 42 tekmovalcev. Še posebej gre pohvala tistim, ki so se s tekmovanjem srečali prvič in pokazali, da so iz pravega testa.

Od domače ekipe so se med prvih osem uvrstili:
Tim Trampuš in Tit Kosmač Ahčan pri starejših cicibanih (7. mesto), Julija Batagelj in Julija Likar pri starejših cicibankah (3. in 6. mesto), pri mlajših dečkih Jaka Jaki (2. mesto), pri mlajših deklicah Nina Kralj (4. mesto).
V starejših kategorijah je pri starejših deklicah Naja Jelčič zasedla 1. mesto. Pri starejših dečkih je bila neverjetna domača ekipa fantov. Zmagal je Jakob Pogačar, tretji je bil Jakob Furlan, četrti pa Maks Matej Cuzak.

Spoznor letošnje tekme – Dana je poskrbela, da noben tekmovalec ni ostal žejen. Zahvala in pohvala gre tudi celotni organizacijski ekipi – postavljalcem – Davidu, Mihu in Jeryju, glavni sodnici Mojci, Leni za obdelavo rezultatov, Petru Mastnaku Sokolovu za napovedovanje, vsem sodnikom in varovalcem in celi mladinski ekipi.

2 dni kasneje, v torek, 15. maja, se je v Plezalnem centru odvilo še Šolsko tekmovanje v športnem plezanju Mestne občine Ljubljana, kjer je sodelovalo 82 tekmovalcev iz ljubljanskih srednjih in osnovnih šol. Tudi tam nas je odlično zastopalo kar nekaj domačih tekmovalcev.

Tudi tu gre zahvala celotni ekipi, ki je pomagala organizirati in izvesti dobro tekmo.

Veseli smo dobre udeležbe otrok na obeh tekmah in komaj čakamo, da ponovno skupaj držimo pesti naslednje leto!

Published On: 29.05.2018Categories: Mladina, Tekmovanja, ZgodbeTags: , , ,