Od 24. do 28. 8. so v plezalnem centru potekale Intenzivne mladinske priprave. Priprav se je udeležilo 16 zagretih mladih plezalcev iz različnih slovenskih plezalnih klubov. Udeleženci tabora so bili Lina, Žiga, Eva, Ema K., Ema Š., Anej, Nik Saj., Nik a.k.a. Stane, Prija, Janej, Urška, Jakob P., Jakob F., Luka, Zarja in Lan. Mladino smo usmerjali Dave, Kati in Klemen.

Dobili smo se v ponedeljek zjutraj, se prešteli in predstavili ter naredili prvi uvodni trening na balvanski steni, kjer smo se še posebej posvetili analizi plezalne tehnike. Po kosilu smo za plezalnim centrom postavili šotore. Popoldan smo preživeli zunaj na slacklinu, ob igranju iger, lovu na zaklad in spoznavanju živali, ki so v tem tednu prav tako bivale v plezalnem centru na razstavi eksotičnih živali. Zvečer smo izvedli še en trening, tokrat posvečen vadbi gibljivosti.

Torek je bil namenjen plezanju na visoki steni. Z nekaterimi smo ponovili vrvno tehniko in izpopolnjevali plezanje v vodstvu, drugi so odločno in motivirano plezali smeri v vodstvu. Osredotočili smo se na plezalno tehniko in taktiko. Po kosilu smo odigrali nekaj partij enke in izvedli vadbo za preventivo pred poškodbami. Za popestritev smo pozno popoldne odšli na judo delavnico. Tokrat smo za spremembo spali kar pod balvansko steno oz. v Sobi z razgledom.

Sreda je bil dan za plezalni počitek, kar pa ne pomeni, da smo samo ležali. Po zajtrku in obvezni vsakodnevni jutranji telovadbi, smo izvedli plezalni poligon, s katerim smo razvijali moč trupa in koordinacijo. Po kosilu so nekateri postavili svoj balvan ali prečko v Mali plezalni dvorani. Popoldne je bil čas za skok v bazen. Na bazenu Kodeljevo smo se vozili po toboganih, priredili mini plavalno tekmo in se sončili ob vodi. Zvečer smo jo s kolesi mahnili proti centru mesta, si ogledali razstavo v Tivoliju in si privoščili sladoled na Prešernovem trgu. Ker nobena mladinska aktivnost ne more miniti brez legendarne taborniške igre pihanja svečke, smo na travniku odigrali nekaj iger.

Četrtek je bil ponovno balvansko obarvan. Izvedli smo simulacijo balvanske tekme. Omejen čas in število poskusov, predstavlja dodatno psihološko zahtevo, kar je vsekakor dobrodošlo natrenirati. Po kosilu smo se s kolesi odpravili proti balvanom v Zalogu, kjer smo še dodatno, bolj ali manj, pokončali kožo na prstih. Mnogi so si našli svoj projekt, zaradi katerega se bo potrebno vrniti. Zvečer se nam ni pretirano mudilo spat, saj je bil zadnji večer priprav. Na balvanski steni smo postavili nekaj balvanov.

Petkov trening smo ponovno posvetili plezanju na visoki steni. Malo se je že poznala utrujenost tega tedna, saj smo zaradi visoke motivacije tudi v času počitka zagrizli v še kakšen dodaten balvan. Kljub temu smo v vodstvu preplezali nekaj spodobno težkih smeri. Po kosilu smo pospravili šotore, poiskali izgubljene stvari in naredili ogromno gugalnico v Veliki dvorani.

Intenzivne mladinske priprave so se izkazale kot super druženje mladih plezalcev iz različnih klubov Slovenije. Prav vsi bili deležni velike doze plezanja, spoznali so nove prijatelje in se zabavali. Se vidimo naslednje leto.

 

Published On: 03.09.2015Categories: Mladina, Tabori, Tekmovanja, Zgodbe