Od 19. do 23. avgusta so v Plezalnem centru potekale Intenzivne mladinske priprave. Poročilo in slikovni material smo pustili starati kot vino, vendar vtisi vsekakor niso zbledeli.

V nedeljo zjutraj se pestra množica mladih plezalcev iz vseh koncev Slovenije in Srbije zbere pred Plezalnim centrom Ljubljana. V spoznavnih igrah ugotovimo, da ekipa 20 plezalcev obsega sledeče osebe: 2x Ana,  Ula, Veljko, Kiara, Milica, 2x Špela, Žana, Ema, Neža, Jakob, Jenny, Tevž, Lori, Julija, Laura, Zoja, Denis in Erika. Prvi uvodni trening izvedemo tako na visoki, kot na balvanski steni. Spoznavamo močne in šibke točke, se soočamo s strahovi pred padci, se učimo plezanja v vodstvu in varovanja, delamo dinamične gibe in plezamo tehnične platke. Po kosilu se odpravimo v gozd, kjer v naravi zgradimo most čez potok, hiško in jez. Medvedov nismo srečali =). Sledi popoldanski trening gibljivosti in večerja ter skok v spalne vreče.

Ponedeljkovo jutro začnemo z jutranjo telovadbo in zajtrkom. Sledi trening na visoki steni. Posvetimo se tehniki in taktiki ter glede na sposobnosti udeležencev premikamo meje, tako s težkimi smermi, smermi, preplezanimi v vodstvu ali se ponovno privajamo na držanje oprimkov po mesečnem premoru na morju. Po treningu poskrbimo za regeneracijo s kosilom in nekaj prostega časa. Popoldne se odpravimo na pohod / ogled / plezanje v legendarno slovensko balvanišče v Zalogu. Preplezamo nekaj zanimivih linij na zanimivi skali nekdanjega kamnoloma mlinskih kamnov. Sledi večerja, druženje in spanje.

Torek je dan za plezalni počitek, a vseeno nismo le počivali. Kot se spodobi, dan začnemo z jutranjo telovadbo, sledi velika gugalnica v Dvorani Severne triglavske stene in inovativni interaktivni lov na zaklad. Po kosilu jo mahnemo na bazen, naredimo večerni trening preventivne vadbe in se zvečer igramo pihanje svečke.

Sreda poleg standardnih jutranjih opravil (bujenje, wc, zajtrk, jutranja telovadba ;), prinese simulacijo balvanske tekme. Mladina nabira cone in vrhove, kar na koncu nadgradimo s piljenjem tistih balvanov, ki jih niso preplezali in s plezanjem težjih balvanov. Po kosilu in prostem času se odpravimo v mesto na urbano plezanje. Sledi večerni dopolnilni trening in peka šmorna. Najbolj zagreti odigrajo še eno partijo pihanja svečke.

Zadnji dan priprav imamo na sporedu plezanje na visoki steni. Plezamo smeri na pogled, ki so podobne tistim na tekmovanjih. Na koncu so roke utrujene in blazinice na prstih izbrušene. Po kosilu počasi pospravimo spalnici v ogrevalni dvorani in seminarski sobi ter popoldne zaključimo z zanimivo igro skupinskih opravil.

Priprave so hitro minile, med udeleženci so se spletla prijateljstva, širili smo plezalnega duha in se imeli super. Z mladino smo na pripravah sodelovali Jaka, Klemen, Miha, Dave in Peter. Se vidimo naslednje leto!

Published On: 27.09.2018Categories: Zgodbe