Poročilo o državnem prvenstvu osnovnih šol sta napisala Jakob Pogačar in Larissa Auer. Tekmovanja se je udeležilo 8 udeležencev naših skupin, ki so zastopali različne osnovne šole. Jakob in Larissa sta osvojila stopničke med mlajšimi učenci in učenkami brez licence. Na stopničkah je med mlajšimi učenci z licenco stal tudi Anej, ki se po poškodbi hitro vrača nazaj v formo. 🙂

Jakob Pogačar
V soboto, 9. aprila, je v Vojniku potekalo osnovnošolsko državno prvenstvo v športnem plezanju, na katerega so se uvrstili najboljši učenci in učenke s področnih tekmovanj vzhod in zahod. Bilo je veliko znanih obrazov mladih plezalk in plezalcev, s katerimi se srečujemo na tekmah. Kar nekaj nas je bilo tudi DRPK-jevcev, le da smo tokrat zastopali barve šol, katere obiskujemo.
Tekma je potekala v 4 smereh, po 2 in 2 za nelicencirane in licencirane tekmovalce. Smeri so bile zahtevne, saj nihče od nastopajočih v dopoldanskem terminu ni dosegel vrha. Kako je bilo kasneje, ne vem, saj smo se po podelitvi, ki je bila za nas kar uspešna (Anej, jaz (Jakob) in Larisa smo bili na stopničkah), odpeljali domov.

Larisa Auer
Državno prvenstvo osnovnih šol
Ko sem prišla na tekmo, sva si s Teo najprej pogledali najino smer in demonstracijo. Potem sem bila na vrsti in smer je bila na začetku lahka, proti koncu pa vedno težja. Prišla sem do oprimka 22+, ker pa krimpa nisem zadržala, nisem mogla naprej. Malo sem bila žalostna, še posebej potem, ko sem ugotovila, da me je ena tekmovalka premagala :(. Naslednjo smer sem šla še bolj zbrano in odločno. Prišla sem do slouperja in skoraj padla, a sem se ujela in prišla najdlje v svoji kategoriji in bila izenačena z najboljšim fantom iz iste starostne kategorije brez licence.
Ko sem izvedela, da sem dosegla 2.mesto, sem bila najprej vesela, kasneje pa malo razočarana in se jezila sama nase ‘zakaj nisem zadržala tistega krimpa?’.
Na tekmi je bilo super! 😉

Pod galerijo se nahajajo še rezultati vseh kategorij.

 

REZULTATI
(celotne rezultate najdete TUKAJ):

mlajši učenci brez licence
Jakob Pogačar – 3. mesto

mlajši učenci z licenco
Anej Batagelj – 2. mesto

mlajše učenke brez licence
Larissa Auer – 2. mesto
Tea Caharijas – 9. mesto

mlajše učenke z licenco
Minea Gorec – 14. mesto
Naja Jelčič – 15. mesto

starejši učenci z licenco
Lan Marion Roženbergar – 8. mesto
Nik Sajovic – 12. mesto

Published On: 15.04.2016Categories: Mladina, Tekmovanja, ZgodbeTags: , ,