Tekme Zahodne lige so namenjene otrokom in mladini od okoli sedmega do šestnajstega leta, ki še nimajo veliko tekmovalnih izkušenj. Tako kot lani se je sezona tekem Zahodne lige začela že v septembru.

Prva tekma je potekala za vikend 15. in 16. septembra v Vipavi. Za razliko od lanskega dežja, so se letos mladi tekmovalci uživali v toplem in sončnem vremenu, trenerji pa so se potili vsaj toliko kot tekmovalci. Organizatorji so se ponovno zelo potrudili, postavili odlične balvane, tekmo pa tako kot lani ogranizirali v dveh dneh ter tako omogočili več možnosti otrokom, da se preiskusijo v balvanih. Našo ekipo je sestavljalo 12 mladih tekmovalk in tekmovalcev, 2 med cicibani ter 10 med dečki, deklicami in kadeti.

V soboto je potekala tekma za cicibane in cicibanke, kjer smo imeli letos le dva predstavnika. Tako Laura kot Gal sta v svojih kategorijah nastopila odlično. Laura je dosegla 3. mesto, Galu pa je mesto na odru odneslo število poskusov, kljub temu da je uspešno splezal vse balvane.

V nedeljo so nastopile še kategorije mlajših in starejših deklic/dečkov ter kadeti in kadetinje. Zastopalo nas je 10 tekmovalcev. Veliko tekmovalcev si je priplezalo mesta med prvo deseterico, Julija L. in Ana K. sta osvojili 3. mesto, Maksu pa je uspelo v svoji kategoriji celo zmagati, kljub nemogočemu balvanu, ki mu je delal preglavice.

Utrinke s tekme si lahko ogledate v spodnji galeriji.

 

Published On: 21.09.2018Categories: Dogaja se, Mladina, Tekmovanja, Zgodbe