V nedeljo, 14. 4., smo v domači hiši tekmovali v težavnostnem plezanju v okviru Zahodne lige. Zastopali so nas Živa, Žan in Aleks pri mlajših cicibanih/cicibankah; Laura, Maša in Katjuša ter Urban, Gal in Lenart pri starejših cicibanih/cicibankah; Odalys, Julija, Lara, Katarina, Ajda, Lev, Gašper, Anej ter Tit pri mlajših deklicah in dečkih; pri starejših pa Ula, Zoja, Kiara, Ana, Nina T. in Nina K. ter Tevž in Jakob. Med izkušenimi kadeti nas je zastopal Maks. Plezalce je na tekmi spremljal Lan.

Kot prava domača tekma se je izkazala tudi nedeljska – bučna podpora in zelo dober tekmovalni duh sta prinesla odlične rezultate, tokrat predvsem pri fantih. Hkrati je potekala tudi tekma v balvanskem plezanju naših članov in članic slovenske reprezentance v Moskvi, kar je prineslo še boljšo energijo in zagon za plezanje. Vsi tekmovalci in tekmovalke so v Ljubljani plezali po dve smeri, kjer sta se štela dosežena višina in čas.

Jakob in Maks sta se izkazala kot najboljša na steni v svoji kategoriji, Anej se lahko pohvali s 5. mestom, Urban s 6. in Gal z 8. mestom. Laura je bila odlična 2., z zares lepim plezanjem in borbenostjo ji je malo zmanjkalo do prvega. Prav tako je bila zelo dobra osma Julija med mlajšimi deklicami. Naše starejše deklice so se razvrstile od 8. do 17. mesta. Bravo tudi ostalim, predvsem mlajšim kategorijam, da so se podali v težke tekmovalne smeri brez strahu! Vsi uradni rezulati pa so na voljo tukaj!

Vsi so brez dvoma na steni dali vse od sebe in predvsem uživali v zelo dobro postavljenih tekmovalnih smereh!

Prav tako se je tekma v Moskvi zaključila odlično za Slovenijo z dvojno zmago Jerneja in Janje. Tudi Anže in Lučka sta bila odlična! Za odlične komentarje tekme svetovnega pokala in tekme Zahodne lige so poskrbeli Jery, Klemen in Jaka.

Hvala tudi vsej ekipi za odlično izpeljano tekmo v PCL-ju! Pri tem se moramo zahvaliti tudi sponzorju nedeljske tekme Dani, ki nas in vse udeležence tekme že drugo leto zapored razvajala s svojimi napitki. Iskrena hvala!

Vsem tekmovalcem še enkrat iskrene čestitke za nastop! Se vidimo na zadnji tekmi v Šenčurju konec maja, kjer bosta Laura in Jakob s trenutnim 3. mestom v skupnem seštevku naskakovala odlična mesta!

poročilo napisal inštruktor Lan Zupančič

Published On: 18.04.2019Categories: Zgodbe