V soboto je med člani slavil naš najmočnejši inštruktor Klemen Kejžar (tekmuje za svoj matični klub ŠPK Andreja Kokalja), ki je v absolutni konkurenci premagal vse tekmece.

Klemen

Klemen svojo kvaliteto potrjuje tudi v skali.

Klemen je tudi trener mladih tekmovalcev, ki so svoj trenutek dočakali v nedeljo. Ponovno so se odlično odrezali in pokazali borben nastop.

Anej je zasedel odlično 5. mesto in čeprav sam ni bil povsem zadovoljen je navdušil trenersko ekipo. Dokazal je, da ni le dober plezalec na visoki steni, temveč tudi pravi “bolderaš”, z dobrim treningom pa bo kmalu lahko posegel tudi po višjih mestih.

Za Najo je bila to prva tekma za DP in dobra šola za naslednje. Pokazala je borben nastop, ki pa ni bil najbolj taktičen in se povsem utrudila v začetnih problemih. Kljub temu je zasedla dobro 25. mesto v močni konkurenci kar 36 deklet. Z dobrim taktičnim pristopom zagotovo ne bi bila daleč od stopničk, kar bo zagotovo dokazala na naslednjih tekmah.

Na žalost so bili tudi tokrat gibi povsem predolgi za našega “malega Nika” in v bodoče bi lahko postavljalci pomislili tudi na manjše tekmovalce. Nik se je boril a žal je dosegel le eno cono, kar je zadostovalo za 22. mesto.

“Veliki Nik” je priplezal kar nekaj con, vrh pa se mu je izmuznil za las in tako končal na 20. mestu. Precej utrujen že težko čaka počitnice in tabor v trenti.

Še posebej pa se je izkazal Lan, ki je navduševal z neverjetnimi skoki, stiskal najmanjše oprimke in prigrizel do 6. mesta. Do medalje mu je zmanjkal le kanček sreče, ki pa jo bo zagotovo ujel na prihajajočih tekmah.

Tekmovalci so tako dočakali zaslužene tekmovalne počitnice, med katerimi pa nikakor ne bodo lenarili. Kmalu jih že čakajo poletni tabori in priprave na nadaljevanje sezone, pa tudi kakšen teden morskih dogodivščin.

Published On: 09.06.2014Categories: Mladina, ZgodbeTags: , , , ,