Točno kot švicarska ura, se ja naša delegacija zbrala ob osmi uri pred PCL-jem. Pobrali smo 18 kompletov in dve čeladi in odšli na pot.

Cesta kot cesta in prispeli smo do naše destinacije – parkirišča. Na žalost smo prezrli Lanovo pripombo o hudem vzponu, ki je vodil do plezališča in se pogumno podali na pot. Tek okoli PCL-ja je zabaven v primerjavi s strahotnim vzponom, ki smo ga preživeli. Problem je nastal, ko smo nekoliko zavili s poti in vzpon nadaljevali vsa počez. Potem smo še malo lazili, dokler nismo dosegli plezališča. Najboljši del pa je bil, da je Robi pozabil pas v avtu in moral vzpon še enkrat ponoviti.

Začeli smo na praznem plezališču, nato pa dobili kar nekaj družbe. Plezala sem v navezi z Nino. Pogumno sva začeli s Frančkovo ta kratko.

 1. Ime in ocena poti: Frančkova ta kratka, 5c
 2. Zabavno/zlobno: dokaj zlobno
 3. Ugotovitev: torej. Na začetku sva malo viseli na steni in se komaj prebili do drugega klina. Od tam naprej pa je šlo kakor po maslu. To sem plezala na topiča
 1. Ime in ocena poti: Beli steber, 5c
 2. Zabavno/zlobno: zabavno
 3. Ugotovitev: v bistvu sem nekoliko pozabila o čem točno se je šla smer ampak mislim, da je bila zagotovo zabavno
 1. Ime in ocena poti: Mihatova, 5c
 2. Zabavno/zlobno: zabavno, ampak za umret
 3. Ugotovitev: razpoke so dokaj zahrbtna zadevica. Misliš, da jih boš lahko ful profesionalno zlezu in potem končaš v neudobni poziciji, ko visiš iz kucla. Drugače pa čist huda smer

Potem je bila malica s hrano. Haleluja.

 1. Ime in ocena poti: Huda mravljica, 5c
 2. Zabavno/zlobno: samo zlobno
 3. Ugotovitev: v bistvu je problem, ker je smer kratka in ima čisto beden začetek
 1. Ime in ocena poti: Spomin na Križevnik, 6a
 2. Zabavno/zlobno: blazno zabavno
 3. Ugotovitev: smer ima veliko za prijet in lepo teče? Meni je bila zelo všeč.  To sva obe plezali na top rope (pa ne povedat Robiju).
 1. Ime in ocena poti: Mini, 6a
 2. Zabavno/zlobno: zabavno
 3. Ugotovitev: smer je čudovita ampak sem bila že nekoliko zmatrana in se na zadnjem vpenjanju popolnoma presrala. Nina je smer preplezala kot profesor.

Poročilo je napisala Maruša (članica skupine Cvetk in carjev). 🙂

Published On: 30.06.2021Categories: Dogaja se, Izleti v naravo, Zgodbe