Poletje in njegova ležernost sta se začela neusmiljeno poslavljati in Plezalni center je ponovno začel delati s polno paro. Sezono plezanja za mlado in staro smo poskusili otvoriti na čim bolj sproščen in zabaven način, zato smo v hišo povabili Siete Venas.

SKA – rock skupina iz Chaltena je v soboto, 2. septembra, prikazala svoj argentinski temperament in odvil se je zares dober žur.

Že v petek smo v Severni triglavski steni postavili oder in skrajšali smeri, česar so bili tudi plezalci veseli, saj je bil 7c kar naenkrat lažji 🙂 , v soboto pa smo s pripravami prestavili še v višjo prestavo, da bi bila vzdušje in akustika kar se da dobra.

V sobotno dogajanje smo želeli vključiti tudi naše zveste partnerje in smo organizirali bogat srečelov za vse obiskovalce. Iglu Šport, Tendon, Petzl, Bevog in Nikon so priskrbeli odlične nagrade, s katerimi smo razveselili mnogo plezalnih navdušencev, za kar se jim iskreno zahvaljujemo. Zahvala gre tudi Radiu BOB, ki nam je pomagal širiti glas o sobotnem koncertu.

V soboto popoldne so se v (pre)majhnem kombiju pripeljali Argentinci, polni entuziazma nad Slovenijo in plezalnim centrom (baje je scena čisto takšna kot v Chaltenu in da smo pravi balzam za patagonsko dušo sredi Evrope 🙂 ). Pred koncertom smo jih peljali preizkusit še lokalno, štepanjsko kulinariko, kjer vladajo čevapčiči in dobrote z Balkana. Navdušenje nad hrano, predvsem nad ajvarjem in prebrancem, je bilo nepopisno.

Proti večeru sta se bar in naša največja dvorana Severna triglavska stena začela polniti, mi pa smo hiteli z obešanjem lučk, plaht in postavljanjem ozvočenja (hvala Klara, Črt, Matej, Andrej in Klub sovražnikov bučk – zakon ste!). Ob devetih se je v baru in dvorani že trlo ljudi. Na začetku sva Matjaž in jaz na hitro pozdravila obiskovalce in izžrebala prvo polovico nagrajencev, nato pa je na oder stopil Silvo Karo in predstavil band, ker ga med vsemi najbolje pozna. Žur je bil res hud – družili, plesali in noreli smo vse do konca, medtem pa so Grif-barovci skrbeli, da nobeden ni bil žejen.

Hvala vsem, ki ste prišli in nam pomagali tako dobro otvoriti novo plezalno sezono!

Bilo je nepozabno, zato se bomo potrudili, da bo takšnih plezalnih druženj čim več!

 

Se vidimo v PCL-ju, na plezanju in/ali žuru 🙂

P.S.: Vse udeležence žura naprošamo deljenje fotk na info@plezalnicenter.si, da bomo spomine ohranili tudi v sliki 🙂