Ko ste v soboto komaj popili jutranjo kavo, so najmlajše plezalke že tekmovale na balvanski steni v Kamniku (tekma se je začela ob 8.30. uri!). Tokrat so postavljalci poskrbeli za raznolike balvane, v katerih so morale tekmovalke pokazati vse svoje plezalno znanje. Vse štiri predstavnice našega kluba (Julija, Lori, Ema in najmlajša Laura) so se v kategoriji mlajših cicibank odlično borile, še posebej pa velja omeniti Julijo, ki je v zgolj pol ure uspešno dosegla vrh vseh osmih balvanov. To je uspelo še dvema tekmovalkama, a je bila Julija uspešnejša v superfinalni smeri in si tako priplezala novo zmago!

V kategoriji mlajših cicibanov se je trojčkom Trampuš (Gal, Nik in Tim) tokrat pridružil še Vid, ki je navdušil s svojo vztrajnostjo. Tim in Gal sta bila odlična 7. in 8. in sta osvojila tudi diplomi.

Že tradicionalno najštevilčnejšo zasedbo smo imeli med starejšimi cicibankami. Tekmovalo je kar 5 deklet (Hana, obe Nini, Zoja in Lea). Vse so se vztrajno borile s težkimi problemi in bolj ali manj uspešno osvajale vrhove. Najuspešnejša je bila Nina Kralj z osmim mestom. Pri starejših cicibanih so tekmovali Andraž, David in Tevž. Andraž je bil odličen 5.! Tudi Tevž in David sta dobro plezala. Letos sicer prvič tekmujeta na Zahodni ligi in še nabirata izkušnje.

Dan se je prevesil v drugo polovico in od 15.30. uri se je začelo tekmovanje za mlajše deklice. Postavljalci so postavili zelo težke balvane in s tem dekletom pripravili hude izzive. Pri nežnejšemu spolu je bila tudi udeležba zelo številčna (tekmovalo je 42 mlajših deklic in le 19 mlajših dečkov). Puncam je težave tako povzročala tudi gneča pri balvanih. Med dekleti so nastopile Naja, Neža, Tea in Lori. Punce se bodo strinjale, da bi splezale še kakšen balvan več, če bi imele več časa. Naja je bila najboljša s 15. mestom.

Med mlajšimi dečki sta nastopila oba Jakoba. Za fante so postavljalci še malo začinili balvane. Jakob Pogačar je s šestim mestom izboljšal rezultat iz Radovljice in si ponovno priplezal diplomo.  Jakob Furlan je bil odličen 11.

Imeli smo tudi dva predstavnika med starejšimi dečki – Gabra in Nika. Nik je plezal odlično in osvojil prvo medaljo na balvanski tekmi. Super je plezal tudi Gaber.

Čestitke celi ekipi in se vidimo na treningih in naslednji tekmi, ki jo gostimo kar mi! 🙂

Otroke in mladino sta na tekmi spremljala ternerka Pripravljalne skupine Klara in trener Tekmovalne skupine Klemen.

(pod galerijo so še rezultati)

 

 

UVRSTITVE NAŠIH TEKMOVALCEV:
(vse rezultate najdete tukaj)

Mlajše cicibanke (36 tekmovalk):
1. Julija Batagelj
9. Lori Hribar
20. Laura Čepon
31. Ema Kerže

Mlajši cicibani (28 tekmovalcev):
7. Tim Trampuš
8. Gal Trampuš
12. Vid Valant
25. Nik Trampuš

Starejše cicibanke (47 tekmovalk):
8. Nina Kralj
13. Hana Batagelj
15. Zoja Likar
23. Maja Žitnik
28. Nina Trampuš
45. Lea Moltara

Starejši cicibani (38 tekmovalcev):
5. Andraž Dornik Šelb
24. David Košir
32. Tevž Repovž

Mlajše deklice (42 tekomovalk):
15. Naja Jelčič
33. Tea Caharijas
34. Neža Fečur
41. Lori Korada

Mlajši dečki (19 tekmovalcev):
6. Jakob Pogačar
11. Jakob Furlan

Starejši dečki (27 tekmovalcev):
3. Nik Sajovic
20. Gaber Repovž

 

Published On: 04.04.2016Categories: Mladina, Tekmovanja, ZgodbeTags: , , ,