Za vikende, ko ni tekem za Zahodno ligo, na katere hodi velika ekipa zagnanih tekmovalcev, se odpravimo tudi v naravo. Poročilo o tem, kako smo se imeli, je napisal Jakob Pogačar, član tekmovalne skupine in reden udeleženec izletov v naravo.

19. marca smo se na sončno soboto odpravili v plezališče Vipava. Ob pol devetih smo se dobili pred plezalnim centrom, nato pa razdeljeni po avtih odbrzeli plezalnim dogodivščinam naproti.
Šli smo: oba Jakoba, Nik, Tibor, Lori in še dve dekleti ter vodja Klemen. Na cilju – pri kampu »Tura« v Gradišču pri Vipavi smo parkirali in se odpravili proti stenam plezališča. Tu se nam je pridružila še Julija. Naš cilj so bile stene v plezališču Pikapolonica v sektorju O/II do koder je od parkirišča slabe pol ure hoje. Vreme je bilo lepo, sončno in toplo, tako da smo uživali v plezariji. Skala je dobra in nudi obilo plezalnih užitkov.
Splezali smo smeri težavnosti od 5a do 6a+. Najbolj zanimiva smer, ki sva jo splezala z Nikom, je bila Pikapolonica. Ime je verjetno dobila po tem, ker je v njej polno pikapolonic.
Po uspešnem dnevu smo se ob petih vrnili v Ljubljano.

 

Published On: 24.03.2016Categories: Izleti v naravo, Mladina, ZgodbeTags: , ,