Ob 9.00 smo prispeli v kamp Zaka, kjer smo najprej postavili šotore, nato pa smo se odpravili v Poglejsko cerkev, kjer smo prvi dan plezali. Ta dan so se nekateri udeleženci tabora že zagnali v težke smeri, saj je Laura splezala svoj prvi 7b+ v skali, ki ga je takoj zatem preplezala še Julija. Ostali udeleženci so se še vedno ogrevali v šesticah, Julijusu pa je uspel celo 7a. Mislim, da je bila večina udeležencev s svojim plezanjem za prvi dan zelo zadovoljna, le Ani stvari niso šle po načrtih, ker ji je le malo zmanjkalo do svojega prvega 7b+-a. Po plezalnem delu dneva je sledila odlična večerja, nato pa zabaven večer z obilico jungle-speeda, družabne igre, kjer ti hitri refleksi zelo pomagajo. Okrog 11h smo se odpravili spat, polni pričakovanja, kaj bodo prinesli naslednji dnevi.

2. dan

Po zajtrku smo se odpravili plezat v Novo Bohinjsko belo. Na dostopu smo sicer dvakrat zašli, a smo na koncu z rahlo zamudo še vseeno prispeli v plezališče. Tam smo si nadeli čelade in že smo se znašli v prvih smereh. A slednje niso bile tako zelo lahke, saj so nekateri popadali že v prvih smereh dneva, kar je še kar zaznamovalo dan. Na ta dan namreč ni bila preplezana nobena težka smer, z izjemo Lady, ki sta jo splezali Laura in Julija. Sam sem spet poizkusil Žensko za nagrado (8a), a sem bil vnovič neuspešen, inštruktorja Blaž in Petra pa sta se preizkusila v Ekosistemu, prav tako 8a, in bila neuspešna. Maša, Kaja in Lučka so splezale 3 najlažje smeri v plezališču, a ne vemo točnih ocen, ker v vodničku niso označene. Ta dan je bil s plezalnega vidika malo slabši, a še vedno smo se zabavali in se smejali. Zvečer smo se ponovno igrali jungle-speed, kar je postala kar klasika do konca tabora.

3.dan

Na tretji dan je kot po navadi nastopil rest day, na katerega smo se kot vsako leto doslej malo odpravili na plažo in poskakali v vodo, nato pa smo se vrnili na kosilo. Večino dneva smo bolj počivali in se igrali jungle-speed, vmes pa je padla še (dobesedno) ena igra taroka. Malo se je šlo še po nakupih, da smo imeli kaj za jest do konca tabora.

4.dan

Na četrti dan smo se napotili v plezališče Zatrata, kjer smo se zapodili v svoje projekte. Julija se je preizkusila v Čeladici (7c+) in jo v zadnjem poizkusu dneva splezala kot svojo prvo smer s to oceno. Čestitke! V to smer sta se pognali tudi Laura in Petra, a sta bili v smeri neuspešni. Sam sem se precenil in se kljub utrujenosti pognal v Pegasto Korenarko (8a), in bil seveda neuspešen. Ana in Julijus sta se res potrudila za Stonogo Črnivko (7b), v kateri je bila Ana uspešna, Julijusu pa se je za las izmuznila izpod prstov. Gal in Urban sta se podala v nek 5 meterski 6c, v katerem je bil Gal uspešen, Urbanu pa zmanjkalo čisto malo. Ostali člani tabora so plezali Trobento (6b) in še nekaj drugih smeri z isto oceno, a so bili žal po večini neuspešni. Večer je potekal kot po navadi z obilico jungle-speeda.

5.dan

Za peti dan je bil v planu Kupljenik, a smo si zaradi dežja premislili in se ponovno odpravili v Zatrato. Tam je Julijus splezal 7b od prejšnjega dneva, meni pa seveda ni nič uspelo in sem si le še bolj obrabil kožo. Večina članov je ta dan vzela bolj na “izi” in ni prav veliko plezala, ker smo bili že vsi malce zdelani. Po vrnitvi iz plezališč smo najprej pospravili šotore, nato pa so že prispeli starši in nas odpeljali domov. Mislim, da smo zelo uživali na zadnjem izletu pred začetkom šole in da se bomo vsaj nekateri tabora udeležili tudi naslednje leto.

Inštruktorja Blaž in Petra sta bila super in sta lepo poskrbela za nas. Se že veselim našega naslednjega srečanja. 🙂

Poročilo je spisal Anej Krepfl.

Published On: 06.10.2021Categories: Mladina, Tabori, Zgodbe