Od 27. do 31. avgusta je na Bledu potekal Ta zaresni tabor. Otroci in mladina so spali v kampu Zaka na Bledu in obiskali “ta zaresna” gorenjska plezališča. Plezalo se je veliko in padali so rekordi.

Bili smo na Bledu. Bled kot stena, prišli smo plezat. Okroglih 13 in Jakob črni potnik, ni priplul prek jezera. Julius je prišel celo iz Nemčije. Plezali smo 5 dni, 50 smeri na dan. Padlo je nekaj rekordov, nekaj dežja in bistrih idej na pamet. Bled ponoči je lep, morš vedt. Svetil nam je Mars, gori na maršu po gozdu. Sova, huuu in Mars. Ponoči so sence črne, voda toplejša. Pojedli 1 sladoled, 1 sladoled na leto. Plezali težke smeri. Kdo pravi, težke? Jakatov flash Ekosistema je bil hudournik, voda vedno steče dol. Smer se spleza, do vrha. Imeli smo tudi tekmo, v Lady, tudi fantje. Ema K. in Anej sta slavila. Včasih je lažje biti najboljši na svetu, kot najboljši v Sloveniji. Sliši se, da smo bili glasni; za dobrim konjem se vedno kadi.

zapisal Klemen Kejžar

1. dan: Bitnje

V ponedeljek smo se zbrali na Bledu in odšli v plezališče Bitnje. Že prvi dan se je mladina lotevala težkih smeri. Jakobu Pogačarju je uspelo splezati Beli poper.

2. dan: Bohinjska Bela

Drugi dan smo se odpravili v Bohinjsko Belo. Vzpon dneva je bil definitivno Jakov flash Ekosistema, Aneju je uspelo splezati Love story, Jakobu pa Sedečega bika.

3. dan: Kupljenik

3. dan smo v Kupljeniku nabrali največ smeri. Eni so plezali v vodstvu, drugi na top-rope (tudi Klemen :)), vsi pa smo se zelo zabavali.

4. dan: Bitnje (ta zagreti) in Bodešče

Četrti dan smo se razdelili v dve skupini. Bolj zagreti so se ponovno odpravili v Bitnje, kjer se jim je pridružila še Larissa. Tudi Davidu Maju in Larissi je uspelo preplezati Beli poper, Nik pa je uspešno splezal Lepotico. Tisti malo manj zagreti smo se odpravili v Bodešče, kjer je bil največji hit plezanje na drevo. Vsak iz skupine je splezal vsaj eno smer ter vsaj petkrat na drevo, popoldne pa smo se šli še namočiti v bližnjo reko.

5. dan

Zadnji dan smo v dežju dostopali do Bohinjske Bele, kjer smo imeli hitrostno težavnostno tekmo v smeri Lady, kjer sta slavila Ema K. in Anej.

 

 

 

 

Published On: 06.09.2018Categories: Zgodbe