V soboto 16. aprila 2016 se je v Plezalnem centru trlo mladih tekmovalcev, saj je potekalo tekmovanje vzhodne lige. Tekmovanja se je udeležilo 249 otrok iz 26 klubov.

Trudimo se, da tekmovanja vsako leto postajajo boljša, zato smo skrbno pregledali opombe na lanskoletna tekmovanja in uvedli izboljšave in popravke. Koordinatorka Nina je poskrbela za ekipo varovalcev, sodnikov, sestavljalcev sendvičev, usmerjevalcev, varnostnikov na balvanski steni in ostalih pomočnikov. Tukaj je na mestu velika zahvala mladinski ekipi Društva za razvoj plezalne kulture.

Priprava za postavljanje smeri se je začela v četrtek v poznih nočnih urah, ko je skupina zagrizenih mladincev in mladink pod vodstvom Luka spraznila steno in očistila vse oprimke. V zgodnjih jutranjih urah so Dave, Klemen in Dominik Fon začeli s sestavljanjem zapletenih kombinacij smeri za tekmovanje. Po postavljanju in prvem testiranju so smeri preiskusili še tekmovalci Društva za razvoj plezalne kulture, saj na tekmah Vzhodne lige ne tekmujejo. Na predvečer tekmovanja smo uredili prireditveni prostor, tako da je jutro minilo brez odvečnega stresa.

V soboto okoli osmih so v hišo začeli prihajati mladi plezalci iz vzhodnega dela Slovenije. Po ogrevanju in ogledu smeri so pričeli s plezanjem.

Malce po 9. uri smo začeli s plezanjem prve tekmovalne smeri za cicibane.

Mlajše cicibanke so začele z rdečo smerjo na levi plati. Veselje ob prijemu zadnjega oprimka si je delilo kar 6 mladih plezalk. Sočasno so mlajši cicibani plezali črno smer, kjer vrha ni dosegel nihče, vendar je bilo nekaj tekmovalcev zelo blizu. Starejši cicibani so se borili z previsno zeleno smerjo s tehnično zaključno plato, v kateri sta vrh dosegla Janej in Aljaž, starejše cicibanke pa z rumeno – črno smerjo, ki so jo uspešno preplezale tri tekmovalke.

Po prvem krogu sta postavljalca malce začinila smeri in tekmovanje se je nadaljevalo. V drugem krogu smo ponovno spremljali dobro plezanje mnogih navdušenih mladih plezalcev. Tokrat je bila rdeča smer primerno težka saj je pri mlajših cicibanih vrh prijel le Gal, mlajše cicibanke pa so v črni smeri dokazale, da so še kako izenačene, saj so na istem mestu končale Nuša, Žana, Daša, Nika, Zoja in Neža. Veliko srečnih mlajših cicibank s prvim mestom 🙂
Pri starejših cicibanih je v zabeljeni črno – rumeni vrh z dobrim plezanjem dosegel Janej, pri starejših cicibankah pa se je vrha z veseljem oprijela Ema, Urška in Eva pa sta končali oprimek nižje.
Ker pa na takšnih tekmovanjih ni vse v osvajanju vrhov in prvih mest, je potrebno pohvaliti prav vse mlade plezalke in plezalce za vsak oprimek, ki so ga uspešno prijeli, vsak pravilno obrnjen bok in natančno stopanje na oprimek. Sledila je slavnostna podelitev tako za tekmo kot za skupno uvrstitev.

Rezultati mlajše cicibanke:

1. Berložnik Nuša
1. Gliebe Žana
1. Majdič Daša
1. Novak Nika
1. Sedeljšak Zoja
1. Zajc Neža

Rezultati mlajši cicibani:

1. Janc Svit
2. Kostajnšek Gal
3. Trost Denis

Rezultati starejše cicibanke:

1. Kordež Ema
2. Hren Eva
2. Kordež Urška

Rezultati starejši cicibani:

1. Kotar Tominšek Janej
2. Škufca Jernej
3. Majdič Aljaž

 

Ob 14.ih smo začeli z drugim delom tekmovanja.

Mlajše deklice so za prvo smer plezale belo smer po pretežno 360 oprimkih. Začela se je z dvema velikima golobčkoma (ogromen grif z dobrimi ročaji), sledili so lažji oprimki po smajlijih, nato del preko velikih krogel v svet vedno manjših poličk. Plezalke je presenetila gladka kroglica, kjer so najboljše končale s plezanjem.
Mlajši dečki  so merili moči v zeleni smeri, ki sta jo uspešno preplezala Bine in GregaStarejše deklice in kadetinje so najprej plezale rumeno smer, kjer so se bohotile velike morpho klešče, ki so med dekleti vzbujale strah in trepet. Da se vseeno da, je nakazala Alja, ki se je uspešno prebila preko klešč in padla precej višje. Starejši dečki so plezali modro smer, kjer je Žiga, uspešno prijel vrh, Nik in Rok pa sta končala dva oprimka nižje. Pri kadetih sta prvo smer preplezala dva tekmovalca.

V drugem krogu sta pri mlajših deklicah vrh dosegle Maja in Lucija, pri mlajših dečkih se je vrhu približal Bine. Starejši dečki in kadeti so pokazali, da rumene morpho klešče vseeno niso tako nemogoče. Žiga je prijel vrh, ostali starejšji dečki in kadeti so se dobro razvrstili. Pri starejših deklicah je v drugi smeri najvišje prišla Manca, pri kadetinjah sta vrh dosegli Alja in Sara.

Rezultati mlajše deklice:

1. Maja Majcen
2. Lucija Tarkuš
3. Ema Seliškar

Rezultati mlajši dečki:

1. Kotar Tominšek Janej
2. Škufca Jernej
3. Majdič Aljaž

Rezultati starejše deklice:

1. Zaletelj Manca
2. Ermenc Ines
2. Glušič Petra

Rezultati starejši dečki:

1. Zajc Žiga
2. Golej Nik
3. Bernot Rok

Rezultati kadetinje:

1. Zalar Alja
2. Glušič Sara
3. Vrtačnik Špela

Rezultati kadeti:

1. Stanko Urban
2. Motoh Aljaž
3. Grešak Martin

Na koncu je potekal še superfinale za mlajše dečke, saj sta imela Bine in Grega enako število točk za skupni seštevek. Nekaj oprimkov dlje je priplezal Bine.

Tekmovanje je potekalo brez večjih zapletov, zaključili smo pred predvidenim časom. V veliko pomoč nam je bilo vreme, saj je bilo zelo prijetno posedati na soncu v Grif Baru. Se vidimo naslednje leto!

Povezava na vse rezulate in skupne rezultate ter rezultate po klubih.

Prihajajočo soboto, 23. aprila gostimo tekmo Zahodne lige.

 

 

Published On: 19.04.2016Categories: Dogaja se, Mladina, Tekmovanja, ZgodbeTags: , , , ,