V soboto, 3. februarja 2018, je na Jesenicah potekala tekma Zahodne lige v hitrosti. Pomerile so se kategorije od ml. cicibanov (letnik 2009 in mlajši) do kadetov in kadetinj (letnik 2002 in stareši). Našo ekipo je sestavljalo 21 mladih tekmovalcev. Za nekatere je bila to prva takšna preizkušnja, drugi pa so že izkušeni tekmovalci. Na tekmi je ekipo spremljal trener Miha.

Ob 10. uri se je začelo tekmovanje za mlajše cicibane in cicibanke. Mlajši cicibani nimajo uradne razvrstitve, vsi so na koncu prvi in zmagovalci. Roša in Gal sta oba hitra kot strela, super pa je plezal tudi David, ki je bil naš najmlajši tekmovalec.

Z 12. uro so s plezanjem začeli starejši cicibani in cicibanke. Julija Batagelj tudi letos na tekmah dosega odlične rezultate in je bila 2., Jenny pa se ji je s 5. mestom pridružila na podelitvi. Pri puncah so nastopile (vse na svoji prvi plezalni tekmi!) tudi Naja (15.), Katjuša (22.), Katarina (26.) in Yana (33.).
Pri fantih so bili trojčki in Tit blizu skupaj (in ne daleč za najboljšimi). Tit je zasedel 10. mesto, Gal 11. Tim 13. in Nik 14. mesto.

Popoldan so nastopili malce starejši tekmovalci. Pri mlajših dečkih in dekicah smo imeli le eno predstavnico – Zojo. Zoja je plezala hitro, imela pa je nekaj smole s hitro soplezalko in izpadla v osmini finala. Zasedla je 9. mesto.

Zadnji so ob 17.30. uri s plezanjem začeli starejši dečki in deklice ter kadeti in kadetinje. Pri starejših deklicah se je svojih prvih stopničk veselila Ula, ki je bila odlična 2. Jerneja je zasedla 9. mesto, Kiara 11., Ana pa 12. mesto. Pri starejših dečkih sta bila Maks in Jakob 6. in 7. Med kadeti je Nik za 19 stotink zgrešil zmago in zasedel 2. mesto.

Rezultate najdete tukaj.
Čestitke vsem mladim tekmovalcem!

 

Published On: 15.02.2018Categories: Mladina, Tekmovanja, ZgodbeTags: , , , , , ,