Na tekmah podiramo rekorde.

Na hitrostno tekmo v Jesenicah nas je šlo 23, na tekmi v Radovljici pa nas je tekmovalo kar 28! Priborili smo si kar šest medalji in nekaj diplom, dosegli veliko vrhov in bonusov ter se dobro naplezali! Otroke je spremljal Klemen Kejžar, v mlajših kategorijah pa sta mu pomagali Maša in Tina Arnšek.

Začeli so mlajši cicibani in cicibanke, med katerimi je Julija Bataglj zablestela s prvim mestom! Bila je edina od deklet s preplezanimi sedmimi balvani. Le ona in zmagovalec med fanti sta splezala balvan št. 1. Njeni soplezalki – Lori in Laura sta bili odlični tretji. Mesto sta si zaradi nesrečne postavitve balvanov sicer delili z 21 ostalimi dekleti, je bilo pa zato toliko več zadovoljnih deklet na stopničkah. 🙂 Nastopala je tudi Ema, ki je še začetnica, vendar se je odlično odrezala s petimi osvojenimi vrhovi!

Pri fantih so naše barve zastopali trojčki Nik, Gal in Tim Trampuš. Rezultati pri fantih so bili podobni kot pri puncah, le da je bilo tu 13 drugih mest. Gal in Tim sta si z ostalimi fanti delila 2. mesto, Nik pa je le za las zgrešil zmagovalni oder.

Med starejšimi cicibani smo imeli največ predstavnikov. Najboljša sta bila Nina Kralj z 9. mestom in Andraž Dornik Šelb z odličnim 7. mestom. Med dekleti so super plezale tudi Zoja, Hana, Nina Trampuš in Naja. Med fanti sta si Tevž in Lev z dobrim nastopom priplezala 14. mesto. Odlično sta se borila tudi oba Davida.

Dan se je prevesil v drugo polovico in na vrsti so bili mlajši dečki in deklice. Fante sta zastopala oba Jakoba. Jakob Pogačar je zasedel odlično 8. mesto in nadaljuje s super nastopi na tekmovanih (na hitrostni tekmi je bil 3!). Jakob Furlan je bil 15.

Pri puncah smo imeli močno ekipo in za njen najmočnejši člen se je izkazala Minea ter zasedla 9. mesto. Takoj za njo je bila Naja z 11. mestom. Do konca so se borile tudi Tea, Ronja, Neža in Lori.

Med starejšimi dečki so nastopili sami stari znanci. Lan je z odličnim plezanjem posegel po 3. mestu. Na razglasitvi se mu je pridružil Nik Sajovic s 6. mestom. Gaber je moral pri nekaterih balvanih priznati premoč ostalim, vendar pa je dobro plezal in napoveduje, da njegov čas še pride! 🙂

Tekma je bila kdaj napeta in hudo je, ko je kakšen balvan pretežek, vendar pa so se prav vsi super odrezali! Čestitke vsem našim tekmovalcem!

 

Published On: 15.03.2016Categories: Mladina, Tekmovanja, Zgodbe