V soboto 1.februarja smo v Plezalnem centru Ljubljana člani Društva za razvoj plezalne kulture prvič izvedli tekmovanje za Zahodno ligo v športnem plezanju, ob izjemnem obisku in mnogim organizacijskim težavam smo tekmovanje pripeljali do konca. Za prihodnje leto je že nastal dolg seznam izboljšav in z veseljem lahko zatrdimo, da bomo prihodnjič boljši.

286 tekmovalk in tekmovalcev v starosti od šest do sedemnajst let se je pomerilo v več smereh, plezali so z varovanjem od zgoraj; kdor je preplezal prvi lažjo smer, je plezal drugo finalno smer, v kolikor sta dva ali več tekmovalcev dosegla vrh finalne smeri, se je zgodil še superfinale v tretji smeri. Imeli smo kar sedem superfinalnih smeri, mladina se je vsekakor naplezala.

Navduševal je plezalni zanos mladine, potrpežljivost pri čakanju na nastop, borbenost in kolegialnost pri navijanju za tekmece. Tudi starši in trenerji so deležni velike pohvale na račun brezmejne potrpežljivosti pri dolgotrajnem razpletu tekme. Absolutno izjemna pohvala gre vsem sodelujočim pri organizaciji, preko 30 zelo požrtvovalnih članov Društva za razvoj plezalne kulture je večinoma prvič skočilo v škornje izvajalca tekme; sodelovali so kot postavljalci smeri, sodniki, varovalci, obdelovalci tekmovalnih rezultatov, pisci diplom, napovedovalci, demonstratorji, koordinatorji… Dejstvo je, da je na isti dan potekal licenčni seminar za inštruktorje športnega plezanja pri PZS, kaj je praktično pomenilo, da 8 od naših najbolj izkušenih inštruktorskih kadrov zelo pogrešamo na dan tekmovanja.

Kljub zapletom in doolgi soboti ocenjujem, da je bila izkušnja dobra tako za mlade tekmovalce, ki so plezali nadpovprečno dolge smeri, kot za starše, ki so otroke spremljali, o dobrih občutkih organizacijske ekipe ni nobenih dvomov. Veliko smo se naučili, prihodnje tekme se zelo veselimo in prepričan sem, da bomo na mnogih področjih izvedbo premaknili na mnogo višji nivo. Hvala za razumevanje in podporo.

Mladina zakon ste! Le pogumno plezajte proti vrhu.

Rezulate tekmovanj najdete tukaj.

Matjaž Jeran, vodja organizacije

Published On: 04.02.2014Categories: Dogaja se, Zgodbe