Verniki moje trdo skalaške šole smo tudi letos sredi septembra tradicionalno romali na Kalymnos. Še vedno smo polnih (in slanih) ust že zlajnanih presežkov: omehkoteni Grki in izjemna Helena, voda slana in 25°C, previsi polni šalc in ketnc sistemov -podaljškov, motorčki in na njih norčki, seksi plažice in žarčki, mmmm pa ribice in ovčke, novi osebni rekordi, itak, in čisto zmešani 50letniki-de ja vu! Ampak smo se tudi letos presegli. Če verjamete?

Bli smo internešonal, gostili smo eminentnega ex načenika Matice, Bevka, priletel je iz trenutnega švicarskega doma! Hvala ti, Nejc, izredno si okrepil naše napadalne vrste, pa hvala, da si nam razjasnil da raja sta dva; en je grški, drugi pa še vedno na J strani Alp. Steklenica Capitain Morgan je čez noč čudežno skoraj povsem izhlapela… Slavči je zategnila 7a+ in to z natrganim bicepsom. Sprašujem se (retorično), se bo z leti unesla? Sicer neverjetno a resnično, nekateri smo plezali 8 dni v enem tednu! Rado in Igor sta presegla zakonske naveze in strgana s štrika pikala sedmičke. Irena in Beti sta »opiti« občutka ženske naveze suvereni spuščali svedrovce in vpenjali vrhove. Janči je zlezla najdaljšo in najlepšo 6c+ko na Telenodsu in to »a vue«. Tanjči sicer še vedno s seboj nosi muzejski eksponat nahrbtnik Berghaus 65L+ iz časa bivše konfederacije, je pa nesramno moderno posegla v svojo topropersko famo in napeljala kar nekaj spodobnih smerc. Prisrčno je bilo srečanje s štirimi prijatelji, ampak ko so nam povedali, da ostajajo celih 11dni, smo se odločili, da pozabimo njih imena! Nezaslišano!

Pogrešali smo vse, ki ste požrtvovalno ostali doma ali pa niste mogli zraven. Še posebno pa Dragota, Mareta in Bredo, Ničota in Zorči ter vse ostale, ki vas nosimo v srcu in minimalce (s)puščamo za vas. Zakaj drugo leto nebi najeli kar svojega letala?

 

Jerry s skalaši

 

Published On: 09.10.2015Categories: Tabori, Zgodbe