Na drugem highline petkovem večernem izzivu smo postavili highline dolžine kakih 15 metrov z varovanjem od zgoraj. Namesto na žur v mesto je na highline v plezalni center prišlo kar nekaj zainteresiranih, trije celo iz Zagreba, kjer slackline kultura še ni tako razvita kot pri nas. Čeprav se v Sloveniji tega še ne gremo na takem nivoju kot v nekaterih drugih evropskih državah, kjer prirejajo celo enotedenske highline mitinge, na katere prihaja tudi po 200 ljudi iz vsega sveta, lahko rečem, da se slackline scena pri nas vztrajno razvija.
Na gurtni na višini v plezalnem centru so se preizkusili tisti, ki so že prej znali hoditi na gurtni malo nad tlemi. Prav vsi so bili presenečeni, kako težje je narediti korak na enaki dolžini gurtne, le da je kakšnih 10 metrov visoko. Takoj so spoznali, da morajo narediti najprej korak v svoji glavi, če ga hočejo tudi na highline-u.

Petkov večerni dogodek je bil za vse tiste, ki so to poskusili prvič, vsekakor odličen žur, kar dokazujejo tudi fotografije, ki so nastale na dogodku. Nekateri so nam tudi prikazali, da lahko na ozki gurtni izvajaš še kaj drugega, kot samo loviš ravnotežje. Akrobacije in “špage” so obvladale punce in fantje.

Vabljeni na nova adrenalinska doživetja pod našo streho. Ponovno bomo highline napeli že v petek, 13. februarja, in se po vrvi sprehajali s pustnimi maskami. 😉


NAPOVEDUJEMO

  • 13. februar 2015 – Pustni Indoor Highline event 3.0
  • 10. april 2015 – Zaključni Indoor Highline party 4.0 s presenečenjem
  • Maj – Ponovno bomo zagnali sklackline park pred plezalnim centrom, pripravljamo pa tudi še en večji slack dogodek s highlinom, longlinom in dobro muziko na prostem.

FOTO: Alenka Paveo

Published On: 22.01.2015Categories: Dogaja se, ZgodbeTags: , , ,