Za bazo nam je služil kamp Danica v Bohinjski Bistrici, od tam pa smo vsak dan s pritiskanjem na pedala, en dan pa s pomočjo železne ceste, obiskovali plezališča, kopališča, ogledišča, razno razna igrišča in našo jedilnico Hostel Pod Voglom.

Ekipa je štela 17 zelo pisanih mladih plezalcev. Od šestletnikov, ki so na taboru napravili prve plezalne korake v naravi, do zagnane mladine, kateri tudi sedmice in osmice niso tuje. Za preprečitev brezvladja in raznoraznih nestabilnosti, smo se trudili inštruktorji David, Nina, Eva, Luka in pomočnica Špela.

V plezališčih Belvi, Bohinjska Bela, Peč in Pod Skalco smo nasitili svoje plezalske apetite, se naučili kaj novega glede varovanja  ali pa ugotovili, da se da včasih plezati tudi z dvema desnima plezalkama. =) Med plohe in nevihte nam je uspelo vriniti pet plezalnih dni, en skokov v jezero, ogled korit potoka Mostnice in veslaško dirko. S pomočjo nove pridobitve s tabora v Trenti v obliki pesmarice, smo se ob večerih preizkusili tudi v glasbenih vodah.

Predzadnji večer je bil rezerviran za tradicionalno igro pihanja svečke oziroma ugašanja svetilke. Tako kot igra sama, so bile seveda pomembne tudi priprave nanjo, s skrbnim izbiranjem večerne garderobe, katere glavna tema je bila “nindže in tatovi”. Večer pred odhodom smo poiskali še skriti zaklad in se z njim veselo posladkali.

Zadnji dan je postregel z dozo adrenalina v obliki spuščanja po škripcu (Flying Fox) Pod Skalco.

Prišel čas odhoda in tako smo jezeru lahko le še pomahali v slovo. Na snidenje prihodnje leto!

Published On: 29.07.2014Categories: Mladina, Tabori, ZgodbeTags: , , , ,