Luka je eden od dveh udarnih, ultra nakuliranih štajerskih plezalnih asov. Luka nadaljuje slavno zgodovino čeztrojanskega skalnega plezanja. Če niste vedeli, sta si v rani mladosti s soplezalcem Lukom Lindičem skoraj priplezala izpisnico iz matičnega celjskega AO Matica; pač sta si še mladoletna tečajca malo po svoje razlagala pravilnik ferajna.

Luka je izjemen predstavnik štajerske skalaške šole, ki je v slovenskih hribih ponovil praktično vse najzahtevnejše smeri. Pred leti je sistematično v več nizih splezal najzahtevnejše smeri v Dolomitih. Do nedavnega je bil član Slovenske mladinske alpinistične reprezentance, pa zdaj ni več mladinc.

Na kratkem in udarnem predavanju bo Luka slikovito predstavil uspeh v Patagoniji, ko sta z Antetom (Tadej Krišelj) potegnila prvenstveno »The Real Kekec«  s Casarottovim stebrom, Fitz Roy (6c+, A2, 1300 m, 800 m nove smeri), 5 dni. Sledila bo domača zgodba o Štafeti, novi težki smeri v Vežici, ki v 400 m postreže z detajlom 8a+ in celo desetimi svedri, bojda so navijale same najbolj našpičene Francozinje. Tretji del predavanja bo z zadnje odprave SMAR v osrčje Karakoruma, kjer fantje napadejo Latok I, ki je s svojim znamenitim razom v S steni en izmed najbolj spoštovanih in še vedno nepreplezanih ciljev. Se bodo vrnili?

Kadar Luka ne pleza, surfa, pa ne z miško v roki! Luka ni na Facebooku, zato pridite osebno, pozdravite asa in zanj pripravite vprašanja! Bojda plača pivo tistemu, ki mu pove za dovolj zagaman kos naših hribov, ki ga zmore motivirati!

Večer bo podprl Lukov sponzor Patagonia, ki bo poskrbel za dodatnega hudca v naši hiši. Veslač in biolog Rok Rozman je okoljski aktivist, sicer soustanovitelj Leeway collective, ki bo po Lukovem predavanju kratko predstavil projekt »Save the Blue Heart Of Europe«, s katerim želijo preprečiti gradnjo HE na rekah Balkana.

 

Predavanje bo v sredo, 2.decembra ob 19.00 v domačem Grif baru Vabljeni na kvaliteten večer s prijatelji. Vstop je prost.

 

Fotografije: Marko Prezelj in Luka Krajnc

Published On: 23.11.2015Categories: Napovednik dogodkov, Predavanja, Zgodbe