V nedeljo smo se odpravili na izlet stiskat skalne oprimke v Mišjo peč. Na izlet je odšlo dvanajst otrok, trener Klemen in Lan. Že takoj zjutraj smo zasedli levi del Miške, si namagnezili roke in že se je plezalo. Eni bolj zagnano, tudi do osem smeri, eni pa so svoje adute kazali med malico. Ni kaj, nekateri so s seboj nesli celo dva nahrbtnika, v enem plezalno opremo, v drugem pa hrano. Sedaj aktualnih vražjih gosenic nismo zasledili, zato smo lahko brezskbno plezali do poznega popoldneva.

Plezali so: Anej, Luka, Nik, Jakob F., Naja, Minea, Ronja, Timna, Jan, Hana, Zoja in Julija.

Nik Sajovic (član tekmovalne skupine) je takole opisal svoje videnje izleta:
Na izletu smo se imeli super! Vreme je bilo na začetku oblačno, nato pa se je prebudilo sonce in skala je bila ravno prav topla. Jaz sem splezal šest smeri. Moja najtežja smer, ki sem jo poskusil, je bila Jumbo z oceno 7a. Smer mi je bila všeč, a je na žalost je zaradi krimpov na koncu smeri nisem splezal. Všeč mi je bil tudi zelo lep pogled iz vrha smeri.

Malo drugačen zorni kot sta imeli Naja in Minea (prav tako iz tekmovalne skupine):
V nedeljo smo odšli v Mišjo Peč. Skala je bila mokra, ampak vseeno je bilo dobro za plezati. Sonce je sijalo in bilo je toplo. Julija je imela malo nesrečo, saj se ji je v lase prilepil Ronjin čigumi. Najboljši del izleta je bila dolga in bogata malica (cel ruzak). Priporočava vam, da tudi sami  doživite to dogodivščino.

 

Published On: 12.04.2016Categories: Izleti v naravo, Mladina, ZgodbeTags: , , , ,