Minuli vikend je v Tržiču potekala druga letošnja tekma državnega prvenstva v težavnosti. Z njo so tekmovalci začeli 3-tedensko jesensko turnejo za državno prvenstvo. Ekipa Društva za razvoj plezalne kulture je pokazala borbenost in rezultate preteklih treningov. Tudi, če se kje ni izšlo povsem po maslu, je vsaka tekma dobra priložnost za napredek in analizo sposobnosti, na katere se potem osredotočimo na treningih. Končni izkupiček je cel komplet medalj, prvi nastop za Larisso, Jakatov prvi preizkus med člani, veliko borbenih nastopov in Najin odstop po prvi smeri zaradi nategnjenega gležnja. Naja ni bila preveč slabe volje, saj je njen vzornik osvojil naslov v MotoGP 🙂

V soboto na dopoldanskem delu so tekmovali starejši dečki in deklice ter kadeti in kadetinje. Pri starejših dečkih so plezali Lan Marion Roženbergar in oba Nika. Lan je odplezal borbeno z besnim tempom. Malce manj stiskanja oprimkov, občasno potresanje z rokami ter kakšna previsna smer na visoki steni v PCLju in finale mu v prihodnosti ne uide. Tokrat si je s petimi tekmovalci delil 9. mesto. Nik Stanisavljević, naš eksplozivec, je plezal odločno in dobro, vendar ga je zaradi manjših napakic dodobra navilo in pristal je na 14. mestu. Nik Sajovic je začel dobro, vendar se je zataknil pri nerodnem vpenjanju kompleta in prehitro zaključil tekmovanje. Nič ne de, naslednja priložnost je že naslednjo soboto na tekmi v Slovenski Bistrici.
Sledila je kategorija kadetov, ki so plezali isto smer. Jaka Šprah je z drugo višino kvalifikacijske smeri brez težav prišel v finale. Finalna smer je od spodaj zgledala precej šalčasta, vendar se je nato izkazala kot dodobra zabeljena. Jaka je z dobrim plezanjem priplezal na drugo mesto.  Prvi je bil Klemen Novak, tretji pa Matic Kotar.
Popoldan so sledile članske kvalifikacije. Jaka je v maniri, če sem dan že pustil v telovadnici, pa plezajmo čimveč, plezal tudi na tekmi članov. Na tekmi je plezal tudi Klemen Kejžar. Oba sta plezala borbeno, vendar ostala ravno pod črto finala na 9. mestu. Povezava do vseh rezultatov.

V nedeljo so nastopili cicibani in cicibanke ter mlajši dečki in mlajše deklice. Nina Kralj je med cicibankami z novimi plezalkami odplezala precej bolje kot na prejšnji tekmi, kjub strašni tremi v prvi smeri. Jaka Jaki je z majhno napako v prvi smeri osvojil 3. mesto v boju velikih treh cicibanov za zmago. V drugi smeri se ni niti zadihal.
Pri mlajših deklicah so nastopila tri dekleta. Larissa Auer je preživela svoj krstni nastop na DP. Po prvi smeri je uspela zadihati in drugo je odplezala kot zna. Naja Jelčič je plezala kar z zvitim gležnjem in s svojo trmo. Pred drugo se je vseeno pametno odločila, da raje odstopi. Minea Gorec je odplezala dobro, a s še nekaj rezerve. Vzela nam je sapo z velikim nihajem sredi stropa in norim križnim gibom za tem, res ni od muh. 😉
Anej Batagelj je nastopil pri mlajših dečkih. Bil je malo nervozen, čeprav tega ne prizna. Z Binetom se ženeta na nož (oziroma na krimp) in tokrat je bil Anej boljši po superfinalu, za vrhunec in zaključek nedeljskega dne tržiške tekme.

Se vidimo naslednji vikend na Štajerskem!

 

 

Published On: 16.10.2016Categories: Mladina, Tekmovanja, ZgodbeTags: , , , , ,