V soboto, 11.2.2017, se je na Jesenicah odvila prva tekma Zahodne lige. Mladi plezalci in plezalke so dirkali po plezalni steni v zanimivi hitrostni tekmi.
Naši tekmovalci zastopajo Društvo za razvoj plezalne kulture in na prvi tekmi je nastopilo kar 26 tekmovalcev! Pomerili so se v treh kategorijah –  starejši cicibani/cicibanke, mlajši dečki/deklice in starejši dečki/deklice. Vzdušje v mali telovadnici na Jesenicah je bilo vseskozi napeto, vsi so se vsi borili do konca! Čestitke vsem, ki so se trudili, dirkali in se zabavali, tistim, ki so se nadvse potrudili, pa se je zgodil zdrs ter je zato sledil slabši rezultat (na Jesenicah je gotovo najbolj drseča stena na svetu :)) in tudi vsem ostalim!

Pri starejših cicibankah je Juliji le malo zmanjkalo do medalje, bila je odlična 4. Sledili sta ji Naja z 10. mestom in Jenny s 13. mestom. Nastopili sta še Maja in Zarja. Pri starejših cicibanih si je Sergej v športnih copatih (brez plezalk) na svoji prvi tekmi priboril odlično 5. mesto. Sledili so mu Tit (12.), Tim (15.), Nik (20.) in Gal (21.).

Pri mlajših dečkih sta se bila Tevž in Jakob primorana pomeriti v osmini finala, kjer je bil boljši Jakob in na koncu zasedel 7. mesto. Tevž je bil 12. Pri mlajših deklicah sreča ni bila povsem na naši strani. Najboljša je bila Ula, ki se je priborila v osmino finala in zasedla 14. mesto. Sledile pa so ji še Nina K., Jerneja, Hana in Ana.

Za uspeh dneva sta poskrbela starejša dečka Nik in Jakob P., ki sta sta se pomerila kar v finalu in tako zasedla 1. in 2. mesto. Bravo fanta! Nik prav tako drži v rokah rekord tekme, saj je navpičnih 10 metrov preplezal v nekaj več kot 6 sekundah. Nastopila sta še Maks Matej in Gaber.

Starejše deklice niso plezale počasi, vendar do medalj tokrat ni šlo. Nastopile so Ronja, Larissa, Lana, Eva Dana, Tea in Neža.

Vse tekmovalce moramo pohvaliti za borbenost ter timski in športni duh!!

Na tekmi je tekmovalce spremljal Lan Zupančič.

Rezultati  tekme bodo objavljeni tudi na spletu in sicer tukaj!

 

Published On: 14.02.2017Categories: Mladina, Tekmovanja, ZgodbeTags: , , , ,