V nedeljo se je s težavnostno tekmo v Šenčurju zaključil sklop tekmovanj Zahodna liga 2016. V Društvu za razvoj plezalne kulture smo izredno ponosni na plezalne predstave naših članov. Na zadnji tekmi smo priplezali kar tri medalje in devet diplom, v skupnem seštevku (števlike so nam usojene :)) smo osvojili 3 pokale in prav tako 9 diplom!
Borbe sta spremljala in za tekmovalce navijala: večno hripavi Jerry pri mlajših kategorijah in človek z največjim bicepsom v dvorani – Klemen pri starejših kategorijah.

Jerry je o dogajanju pri mlajših zapisal:
Pri mlajših cicibankah smo sicer pogrešali našo favoritko Julijo, imela je prvo obhajilo. Kljub izpuščeni tekmi, je vseeno zasedla skupno 2. mesto! Bravo Julija, le tako naprej;). Naše vrste sta ponosno zastopali Lori (6.) in Laura (8.). Lori si je priplezala odlično skupno 3. mesto.
Mlajše cicibane so zastopali čisti hudci, bratje Trampuš. Tokrat so se po zares odlični trojni borbi uvrstili takole: 5. Tim, 6. Nik, 9. Gal. Celotni zahodni plezalni sceni fantje predstavljajo strah in trepet;), skupno so letos zasedli Tim 6., Gal 7. in Nik 9. mesto. Bravo fantje, zelo se veselimo novih akcij.
Starejše cicibanke so zastopale 4 carice. Dekleta so odplezala zelo dobro, ponosni smo nanje! Nina K.(7.), Zoja (12.), Nina T. (17.) in Naja (24.), le tako naprej. Skupno so se uvrstile sledeče: Nina K (9.), Zoja (18.), Naja (30.), Nina T. ( 31.). Konkurenca v tej kategoriji je huda, vendar ob tako talentiranih in zagnanih varovankah ni bojazni, da v prihodnji sezoni ne popravimo skupnih rezultatov;).
Pri starejših cicibanih smo imeli dva nastopajoča: Tevž je priborbal na 22. mesto, Andraž pa po dveh do vrha splezanih smereh v eminentni družbi superfinalistov na izjemno 3. mesto. Skupna razvrstitev Tevža na 21. in Andraža na 4. mesto napoveduje odlično prihodnjo sezono.

Klemen je spremljal mlajše in starejše dečke in deklice. Zapisal je:
Pri mlajših deklicah je tokrat Minea odplezala tako kot zna in se super potrudila. To se je poznalo tudi na rezultatu, ob vsej konkurenci si je priplezala srebrno medaljo. Naja se je ustrašila pred daljšim gibom v drugi smeri in ni uspela pokazati svojega najboljšega plezanja. Minea in Naja sta v skupnem seštevku zaključili na odličnem 8. in 9. mestu.
Neža, Lori in Tea so priplezale do detajla po krimpih tik pod vrhom prve smeri. Lori je bila precej prestrašena, nato pa je odplezala lepo in sproščeno.
Pri mlajših dečkih sta oba Jakoba plezala dobro in prvo smer splezala do vrha. Druga je bila zelo težka in na koncu je Jakob Pogačar zasedel 7. mesto, Jakob Furlan pa 12. Jakob P. je bil skupno odličen 6., Jakob F. pa 13.
Nik Sajovic pri starejših dečkih ni odplezal do konca. Izbral je napačno beto in zaključil hitreje, kot bi lahko. Kljub temu si je zagotovil skupno zmago na tekmovanjih letošnje Zahodne lige! Gaber je prvo smer preplezal suvereno, v drugi pa ga je neodločnost stala nekaj gibov več.

Tukaj najdete rezultata tekme v Šenčurju.
Tukaj pa skupne rezultate.

Published On: 17.05.2016Categories: Mladina, Tekmovanja, ZgodbeTags: , , ,