V soboto, 26. maja, se je v Šenčurju odvijala finalna tekma Zahodne lige. Društvo za razvoj plezalne kulture je zastopalo 22 tekmovalk in tekmovalcev.

Kot mlajša cicibana sta svojo prvo sezono zaključila David, ki je imel po prvi odlično preplezani smeri nekaj nesreče v začetnem delu druge smeri, in Galina, ki bo, upajmo, tekmovalne izkušnje nabirala tudi drugo leto. Obema čestitke za nastop!
Številčno močni ekipi starejših cicibank in cicibanov sta se dobro odrezali. Julija Batagelj je zasedla 2., Julija Likar 7., Jenny 14. in Odalys 15. mesto. Fantje so se razvrstili tesno drug ob drugemu Gal na 14., Tit na 15., Nik na 18. in Tim na 19. mestu. Vsi so plezali pohvalno in upravičili svoja mesta v skupni razvrstitvi.
Nina, Zoja, Ajda in Tevž so plezali v kategorijah mlajših dečkov in deklic in so se zaradi popoldanske vročine že soočali z drsečimi oprimki. Vseeno so bili vsi nastopi dobri.
Zadnji so tekmovali starejši dečki in deklice. Vsi fantje so se uvrstili med prvih 8, skupno pa na 1., 3. in 5. mesto. Bravo Jakob, Jakob in Maks! Punce (Larissa, Ula, Ana K., Ana Ž., Kiara in Jerneja) pa so bile s svojimi nastopi nekoliko manj zadovoljne, prišlo je do kakšnega spodrsljaja več, a to je del takih tekmovanj.

Vsem tekmovalcem iskrene čestitke za nastop in uspešno sezono. Se vidimo naslednje leto!

Zapisal Miha Kern

Published On: 30.05.2018Categories: Mladina, Tekmovanja, ZgodbeTags: , , , , ,