V Radovljici je v soboto, 10. marca 2018, potekala že tradicionalna prva balvanska tekma Zahodne lige. Tekma je pravi hit, vsako leto se prijavi veliko tekmovalcev. 🙂 Tudi našo ekipo je ponovno zastopala številčna ekipa 33 fantov in deklet. Pomerile so se kategorije od mlajših cicibanov (letnik 2009 in mlajši) do kadetov in kadetinj (letnik 2002 in starejši). Za nekatere je bila to prva takšna preizkušnja, drugi pa so že izkušeni tekmovalci. Na tekmi sta mladino spremljala trenerja Blaž in Miha.

Ob 9. uri se je začelo tekmovanje za mlajše cicibane in cicibanke. Tekmovali so Laura, Daša, Roša in Kaja pri puncah ter Gal in David pri fantih. Laura je bila odlična 2., zmaga se ji izmuznila, ko tik pred koncem ni mogla zadržati vrha najtežjega balvana, super pa so se odrezale tudi Roša, Daša in Kaja, vse tri na svoji prvi balvanski tekmi. Med fanti je Gal pokazal, da ni samo hiter, ampak tudi močen in zasedel 3. mesto. David je bil odličen 7.

Z 11.30. uro so s plezanjem začeli že bolj izkušeni starejši cicibani in cicibanke. Julija Batagelj je letos v Radovljici nepremagljiva. Zmagala je že teden nazaj na tekmi iRCC in tudi na tokratni tekmi je poleg punc premagala še vse fante. 😉 Izjemno je plezala tudi Jenny, ki je bila takoj za Julijo – druga. Julija Likar je na svoji prvi tekmi zasedla odlično 9. mesto. Prvič je tekmovala tudi Odalys. Pokazala je, da ji tudi mentli ne delajo težav in zasedla 19. mesto. Naja je tekmo končala na 47. mestu (tekmovalk je bilo čez 60!).
Pri fantih sta bila Tim in Gal 13., Nik 17., Tit 31. in Lenart 32.

Prihajali so vedno močnejši fantje in dekleta in postavljalci so za vsako kategorijo balvane naredili še malo težje. Ob 14.30. uri so začele plezati mlajše deklice in dečki. Nina Kralj je zasedla 8. mesto, od tretjeuvrščene pa jo je ločilo le nekaj več zbranosti. Ajda je bila 18. in Maja 30. Jana se je udeležila svoje prve tekme in bila 35.

Zadnji so ob 17. uri s plezanjem začeli starejši dečki in deklice ter kadeti in kadetinje. Balvani so bili zelo težki. Pri fantih so tekmovalci, ki so se uvrstili od 2. mesta dalje, preplezali le polovico balvanov, pri dekletih pa od 3. mesta dalje prav tako. Pri starejših dečkih se je stopničk veselil Jakob Pogačar, ki je bila odličen 2. Uspehi so se pokazali, ko je fant uspel umiriti živce. 🙂 Na podelitvi se mu je pridružil Maks s 5. mestom. Jakob F. je bil 12., Andraž pa 20.
Pri starejših deklicah je Larissa zasedla nesrečno (a vseeno odlično) 4. mesto.  Svoj najboljši rezultat je dosegla Kiara, ki je bila 6.  Super je šlo tudi Uli, ki je bila 10. Ana je zasedla 22. mesto, Jerneja pa 24.

Pri kadetinjah je bila Klara Avanzo 3., David Maj pa pri kadetih 6.

Rezultate najdete tukaj.
Čestitke vsem mladim tekmovalcem! Vabljeni še k ogledu galerije.