Od petka, 2. do nedelje, 3. decembra so v Kranju potekali Plezalni dnevi Kranja. Tekmovalci so se pomerili tako v težavnostnem, kot tudi v balvanskem plezanju – vse od cicibanov in cicibank do članov in članic. Tekma je bila tudi zadnja v seriji državnih prvenstev in podelile so se nagrade za skupni seštevek.

Našo ekipo je sestavljalo 12 tekmovalcev in tekmovalk. Med cicibani in cicibankami Jaka Jaki in Nina Kralj. Pri mlajših dečkih in deklicah smo imeli najštevilčnejšo zasedbo: Anej Batagelj, Naja Jelčič, Minea Gorec in Larissa Auer. Starejše dečke so zastopali Lan Marion Roženbergar, Nik Sajovic, Nik Stanisavljević (aka Stane) in Gaber Repovž. Pri kadetih je plezal Jaka Šprah, pri mladinkah pa Kristina Rus.
Naši tekmovalci zastopajo Društvo za razvoj plezalne kultre, ki je letos v klubskem pokalu zasedlo odlično 6. mesto! Pohvale celotni ekipi tekmovalcev in trenerjev! 🙂

V petek, 2. decembra se je ob 16:30 začelo tekmovanje v težavnosti za cicibanke, cicibane, mlajše deklice in dečke. Med cicibani je Jaka Jaki ponovno obe smeri preplezal do vrha, suvereno odplezal še v superfinalu in se veselil tako zmage na tej tekmi, kot zmage v skupnem seštevku. Nina Kralj je zasedla 12. mesto.
Pri mlajših dečkih je celo leto potekala napeta borba med Anejem in Binetom. Imela sta več superfinalnih nastopov in vsakič je en prišel za las dlje. Na Kranjski tekmi je zmagal Anej, zgodba pa se je razpletla v prid obema, saj sta si delila prvo mesto v skupnem seštevku. Pri dekletih si je Minea z odličnim nastopom priplezala 7. mesto. Naja je bila malce neodločna in bila na koncu 21. Larissa je bila 25.
Zvečer so potekale še kvalifikacije v balvanih za članice in člane.

V soboto, 3. decembra ob 9. uri zjutraj so tekmovanje otvorili kadeti in kadetinje s tekmovanjem v balvanih. Jaka Šprah je podlegel bolezni in zadnje dni pred tekmo počival. Kljub temu je tekmoval in dosegel 6. mesto. V skupnem seštevku je bil Jaka odličen tretji.
Ob 12:30 smo lahko spremljali kvalifikcije v težavnosti za članice in člane. Iz naše ekipe je med mladinkami nastopila Kristina Rus in v sicer okrnjeni zasedbi dosegla 3. mesto. V istem terminu je potekalo tekmovanje v balvanih za starejše deklice in dečke. Nik Sajovic postaja vse močnejši in tekmovanje je zaključil na odličnem 8. mestu. Lan je bil 13., Stane 15. in Gaber 20.
Sobotno tekmovanje se je nadaljevalo ob 18. uri z balvansko tekmo za mlajše deklice in dečke. Anej Batagelj je pokazal, da mu ni para.  Na flash je preplezal sedem od osmih vrhov (osmi je ostal neosvojen). Zmagal je tekmo in osvojil pokal za prvo mesto v skupnem seštevku. Pri mlajših deklicah je svoje mišice pokazala Naja in bila odlična četrta! Minea je bila 10., Larissa pa 26.
Sledilo je še finale v težavnosti za članice in člane. Kdo je postal državni prvak pri članih in članicah, ni težko uganiti 🙂 Janja in Domen sta tako kot teden prej, tudi tokrat stala na vrhu.

Na zadnji dan, v nedeljo, 4. decembra so ob 10ih tekmovanje otvorili cicibanke in cicibani z balvansko tekmo in starejše deklice in dečki ter kadetinje in kadeti s tekmo v težavnosti. Med cicibani je bil Jaka Jaki drugi, v skupnem seštevku pa tretji. Nini Kralj manjka še malce odločnosti. Bila je 15.
Pri starejših dečkih se je med našimi tremi mušketirji najboljše odrezal Lan in z bojim krikom osvojil 8. mesto. Nik Sajovic se je pogumno boril in “zarinil do padca” ter priplezal na 11. mesto. Stane je bil 15.
Med kadeti je imel Jaka Šprah še možnosti, da zmaga v skupnem seštevku. Priplezal si je drugo mesto, na prvo se je tako na tej tekmi, kot v skupnem seštevku povzpel Klemen Novak iz domačega AO Kranj.
Zaključek tekme je  bil finale v balvanih za članice in člane. Zmagovalca sta bila Janja in Jernej Kruder.

Vse rezultate najdete na strani od KŠP – tukaj.
Več informacij pa tudi na strani Plezalnih dni Kranja.

Vir (vseh boljših fotografij :)*): http://pdk.aokranj.com/galerija/
* tiste “ne tako dobre” fotografije so posneli starši s telefonom 🙂

Published On: 05.12.2016Categories: Mladina, Tekmovanja, ZgodbeTags: , , , , ,