Čvrsto skupino sestavljajo najbolj motivirani mladinci in mladinke. Plezanje poteka trikrat do štirikrat tedensko s strukturiranim in resnim pristopom do treninga. Skupino druži ljubezen do plezanja, vzponi v skali, plezalna potovanja in dobra družba. Cilj je preseganje svojih meja.

Za nekatere motivacijo predstavljaja 8b v skali, drugi poskušajo preplezati 7b na pogled, nekatere motivirajo tekme, spet druge dolga športno-plezalna smer, balvanski problem ali projekt na visoki steni v plezalnem centru.

Treningi so skrbno načrtovani. Treninge na balvanski in visoki steni, kjer treniramo plezalno tehniko, taktiko, moč in vzdržljivost, nadgrajujemo s plezanjem v skali in dopolnilnimi vajami za gibljivost, moč agonistov in trupa, preventivnimi vajami in psihološko pripravo.

Udeležba na mesečnih izletih v naravo in plezalnih taborih je skoraj pravilo. Vsako leto slovenske plezalne tabore in izlete nadgradimo s “plezalnim Megataborom” na eno izmed svetovnih plezalnih destinaciji (bili smo v Briançonu v Franciji, Rodellarju v Španiji, letos načrtujemo bolderiranje v Fontainebleau).

Čvrsta skupina je “čvrsta” tako zaradi pristopa k treningu kot skupinske dinamike.

Oprema

Vsa potrebna plezalna oprema je udeležencem na voljo brezplačno za čas trajanja treninga. Za vadbo so priporočljiva udobna športna oblačila in pijača.

Pogoji prijave

Število mest je omejeno! Za zagotovitev mesta v skupini priporočamo vpis že v avgustu, saj se mesta hitro polnijo.

Informacije

Dodatne informacije po telefonu: +386 (0)68 61 32 14 (koordinatorka programov za mladino) ali na info@plezalnicenter.si.

Koordinatorka je dosegljiva na telefon v času uradnih ur:

Ponedeljek, torek, sreda in petek 9.00-11.00
Četrtek 11.00-13.00

 

Komentarji