Za prijavo piši na info@plezalnicenter.si

Čvrsta skupina

ZA KOGA?

Čvrsto skupino sestavljajo najbolj motivirani mladinci in mladinke. Plezanje poteka trikrat do štirikrat tedensko s strukturiranim in resnim pristopom do treninga. Skupino druži ljubezen do plezanja, vzponi v skali, plezalna potovanja in dobra družba. Cilj je preseganje svojih meja.

Za nekatere motivacijo predstavlja 8b v skali, drugi poskušajo preplezati 7b na pogled, nekatere motivirajo tekme, spet druge dolge športno-plezalne smeri, balvanski probleme ali projekti na visoki steni v plezalnem centru.

PROGRAM IN POTEK VADBE

Treningi so skrbno načrtovani. Treninge na balvanski in visoki steni, kjer treniramo plezalno tehniko, taktiko, moč in vzdržljivost, nadgrajujemo s plezanjem v skali in dopolnilnimi vajami za gibljivost, moč agonistov in trupa, preventivnimi vajami in psihološko pripravo.

Udeležba na izletih v naravo in plezalnih taborih je skoraj pravilo. Vsako leto slovenske plezalne tabore in izlete nadgradimo s “plezalnim Megataborom” na eno izmed svetovnih plezalnih destinacij (bili smo v Briançonu v Franciji, Rodellarju v Španiji, Fontainebleau ipd.).

Čvrsta skupina je “čvrsta” tako zaradi pristopa k treningu kot skupinske dinamike. 😉

OPREMA

Vsa potrebna plezalna oprema je udeležencem na voljo brezplačno za čas trajanja treninga. Za vadbo so priporočljiva udobna športna oblačila in pijača.

TERMINI V SEZONI 2023/24

  • torek, 16.30-18.30 (balvanska stena)
  • sreda, 15.00-17.30 (visoka stena)
  • petek, 15.30-17.30 (balvanska stena)

CENA

  • 3x tedensko: 355 eur/3 mesece

Vpis v skupino je možen kadarkoli čez leto, ko imamo prosto mesto. Otrok lahko pride na prvo uro poskusno po dogovoru s koordinatorko za otroške in mladinske programe.

Število mest je omejeno! Za zagotovitev mesta v skupini priporočamo vpis že v avgustu, saj se mesta hitro polnijo.

Dodatne informacije po telefonu: +386 (0)68 61 32 14 (koordinatorka programov za otroke) ali na info@plezalnicenter.si.

Koordinatorka je dosegljiva na telefon v času uradnih ur:

Ponedeljek-petek: 12.00-14.00
 
Termine nadomeščanj zamujenih vadb in več informacij o poteku nadomeščanj najdete spodaj.

Mladinci lahko zamujen trening (po predhodnem dogovoru s koordinatorko za otroške in mladinske programe) nadomestijo na katerem od primernih terminov, ki so razpisani v tekoči sezoni. Zamujene termine lahko nadomestijo v okviru posameznega trimesečja. Za nadomeščanje se je potrebno dogovoriti vsaj 1 dan prej. V kolikor imajo opravljen izpit za športnega plezalca 1 pa lahko zamujeni trening nadomestijo tudi s samostojnim obiskom.

V primeru zaprtja Plezalnega centra Ljubljana zaradi višje sile in s tem povezanih vladnih odlokov se še plačana vadnina prenese v obdobje po prenehanju višje sile oziroma vladnih odlokov.

Če ima zaradi višje sile in s tem povezanih vladnih odlokov države Plezalni center Ljubljana dovoljenje le za omejeno nudenje vadb na tak način, da jih ne more izvajati v skladu z razpoložljivimi prostorskimi kapacitetami, se že plačane vadbe proporcionalno prenesejo v obdobje po prenehanju ukrepov.

V primeru uvedbe vladnih odlokov, ki bi določali izpolnjevanje pogojev za obiskovanje vadb s strani udeležencev (primer pogoj PCT), se bodo vadbe izvajale nemoteno. Prenos plačila v prihodnje obdobje ali vračilo denarja zaradi neizpolnjevanja pogojev s strani udeležencev ni mogoče.