Skupine, namenjene mladim plezalcem v starosti od 11 do 13 let so primerne tako za začetnike, kot tiste, ki plezajo že nekaj časa in imajo več izkušenj. Plezalna vadba poteka pod vodstvom naših izkušenih in strokovno usposobljenih inštruktorjev športnega plezanja, na visoki in/ali nizki (balvanski) plezalni steni.

Otroci se lahko pridružijo mesečnim izletom v naravna plezališča, med počitnicami obiskujejo plezalne tabore ali se preizkusijo na tekmovanjih Zahodne lige.

Potek vadbe

V okviru naše organizirane plezalne vadbe lahko otroci plezajo enkrat ali dvakrat tedensko po 90 minut (balvanska stena) oz 1h in 45 min (visoka stena). Vsak trening začnemo z uvodnim ogrevanjem (igra) ter zaključimo z razplezavanjem in raztezanjem.

Na visoki steni se otroci naučijo plezanja in varovanja pri plezanju z varovanjem od zgoraj (“top rope”) in tudi plezanja v vodstvu. Naučimo jih sproščenega pristopa k treningu, z našo pomočjo premagujejo strah pred višino, razvijajo plezalno tehniko in taktiko, pridobivajo na vzdržljivosti, gibljivosti in se zabavajo  v družbi svojih sovrstnikov.

Na balvanski steni, kjer se padci končajo na blazinah, se preko vaj in iger naučijo različnih plezalnih tehnik, razvijajo moč in taktiko plezanja balvanskih smeri.

Oprema

Vsa potrebna plezalna oprema je otrokom na voljo brezplačno za čas trajanja treninga. Za vadbo otrok potrebuje le udobna športna oblačila in plastenko z vodo.

Pogoji prijave

Vpis v skupino je možen kadarkoli čez leto, ko imamo prosto mesto. Otrok lahko pride na poskusno uro brezplačno.

Število mest je omejeno! Za zagotovitev mesta v skupini priporočamo vpis že v avgustu, saj se mesta hitro polnijo.

Informacije

Dodatne informacije po telefonu: +386 (0)68 61 32 14 (koordinatorka programov za otroke) ali na info@plezalnicenter.si.

Koordinatorka je dosegljiva na telefon v času uradnih ur:

Ponedeljek, torek, sreda in petek 9.00-11.00
Četrtek 11.00-13.00

 

Komentarji