Otroci 11-13 let

ZA KOGA?

Skupina je namenjena mladim plezalcem v starosti od 11 do 13 let.  Primerna je tako za začetnike, kot tiste, ki plezajo že nekaj časa in imajo več izkušenj. Plezalna vadba poteka pod vodstvom naših izkušenih in strokovno usposobljenih inštruktorjev športnega plezanja, na visoki in/ali nizki (balvanski) plezalni steni.

PROGRAM IN POTEK VADBE

V okviru naše organizirane plezalne vadbe lahko otroci plezajo enkrat ali dvakrat tedensko po 90 minut (balvanska stena) oz. 1h in 45 min (visoka stena). Vsak trening začnemo z uvodnim ogrevanjem (igra) ter zaključimo z razplezavanjem in raztezanjem.

Na visoki steni se otroci naučijo plezanja in varovanja pri plezanju z varovanjem od zgoraj (“top rope”) in tudi plezanja v vodstvu. Naučimo jih sproščenega pristopa k treningu, z našo pomočjo premagujejo strah pred višino, razvijajo plezalno tehniko in taktiko, pridobivajo na vzdržljivosti, gibljivosti in se zabavajo  v družbi svojih sovrstnikov.

Na balvanski steni, kjer se padci končajo na blazinah, se preko vaj in iger naučijo različnih plezalnih tehnik, razvijajo moč in taktiko plezanja balvanskih smeri.

Otroci se lahko pridružijo mesečnim izletom v naravna pezališča, med počitnicami obiskujejo plezalne tabore ali se preizkusijo na tekmovanjih Zahodne lige.

OPREMA

Vsa potrebna plezalna oprema je otrokom na voljo brezplačno za čas trajanja plezalne šole. Za vadbo otrok potrebuje le udobna športna oblačila in plastenko z vodo.

TERMINI V SEZONI 2023/24

  • Ponedeljek, 16.45-18.15 (balvanska stena) – polno zaseden termin
  • Sreda, 16.00-17.45 (visoka stena)
  • Petek, 15.45-17.45 (visoka stena) – polno zaseden termin

Za polne termine je možen vpis v čakalno vrsto.

CENA

  • 1x tedensko: 235 eur/3 mesece
  • 2x tedensko: 335 eur/3 mesece
  • 3x tedensko: 385 eur/3 mesece

Vpis v skupino je možen kadarkoli čez leto, ko imamo prosto mesto. Otrok lahko pride na prvo uro poskusno po dogovoru s koordinatorko za otroške in mladinske programe.

Število mest je omejeno! Za zagotovitev mesta v skupini priporočamo vpis že v avgustu, saj se mesta hitro polnijo.

Otroci lahko zamujen trening (po predhodnem dogovoru s koordinatorko za otroške in mladinske programe) nadomestijo na katerem od primernih terminov, ki so razpisani v tekoči sezoni. Zamujene termine lahko nadomestijo v okviru posameznega trimesečja. Za nadomeščanje se je potrebno dogovoriti vsaj 1 dan prej.

V primeru zaprtja Plezalnega centra Ljubljana zaradi višje sile in s tem povezanih vladnih odlokov se še plačana vadnina prenese v obdobje po prenehanju višje sile oziroma vladnih odlokov.

Če ima zaradi višje sile in s tem povezanih vladnih odlokov države Plezalni center Ljubljana dovoljenje le za omejeno nudenje vadb na tak način, da jih ne more izvajati v skladu z razpoložljivimi prostorskimi kapacitetami, se že plačane vadbe proporcionalno prenesejo v obdobje po prenehanju ukrepov.

V primeru uvedbe vladnih odlokov, ki bi določali izpolnjevanje pogojev za obiskovanje vadb s strani udeležencev (primer pogoj PCT), se bodo vadbe izvajale nemoteno. Prenos plačila v prihodnje obdobje ali vračilo denarja zaradi neizpolnjevanja pogojev s strani udeležencev ni mogoče.